Gesztenyés csokiszalámi - Az egyik legfinomabb változat
Gyermekkorunk nagy kedvence, a csokiszalámi gesztenyével is csábító.
A csokiszalámi az egyik legfelkapottabb retró édesség, amiért a felnőttek legalább úgy rajonganak, mint a gyerekek. Ha nincs időd vagy kedved sütni, ezt a gyors finomságot akkor is összedobhatod. Ha van kéznél, magvakat, aszalványokat is tehetsz hozzá. Rumos gesztenyemasszával még különlegesebb, és a nagyobb hatás kedvéért a csokiszalámit papírba is csomagolhatod.

Gesztenyés csokiszalámi
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg keksz
- 20 dkg gesztenyemassza
- 20 dkg vaj
- 20 dkg étcsoki
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál sárgabaracklekvár
- 2 evőkanál rumaroma
Elkészítés:
Rakd a puha vajat, a cukrot és a jó minőségű étcsokit egy tűzálló tálba, majd vízgőz felett olvaszd össze. A kekszet törd durvára, és add a vajas keverékhez. Tedd hozzá a lekvárt, a gesztenyét, locsold meg rumaromával, és az egészet jól dolgozd össze. Ha nem akar összeállni, önts hozzá kevés folyadékot. Ez lehet szörp, gyümölcslé vagy akár kávé is.
A masszát helyezd sütőpapírra vagy alufóliára, és formázz belőle rudat. Lehetőleg jó szorosan tekerd fel, és csomagold folpack fóliába. Tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Hagyd a hidegen legalább négy órán keresztül, majd tálaláskor szórd meg porcukorral. Vékony szeletekre vágva kínáld.
