Gesztenyés csokiszalámi - Az egyik legfinomabb változat
Gyermekkorunk nagy kedvence, a csokiszalámi gesztenyével is csábító.

Gesztenyés csokiszalámi - Az egyik legfinomabb változat
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokiszalámi az egyik legfelkapottabb retró édesség, amiért a felnőttek legalább úgy rajonganak, mint a gyerekek. Ha nincs időd vagy kedved sütni, ezt a gyors finomságot akkor is összedobhatod. Ha van kéznél, magvakat, aszalványokat is tehetsz hozzá. Rumos gesztenyemasszával még különlegesebb, és a nagyobb hatás kedvéért a csokiszalámit papírba is csomagolhatod.

Gesztenyés csokiszalámi

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 30 dkg keksz
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 evőkanál rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

Rakd a puha vajat, a cukrot és a jó minőségű étcsokit egy tűzálló tálba, majd vízgőz felett olvaszd össze. A kekszet törd durvára, és add a vajas keverékhez. Tedd hozzá a lekvárt, a gesztenyét, locsold meg rumaromával, és az egészet jól dolgozd össze. Ha nem akar összeállni, önts hozzá kevés folyadékot. Ez lehet szörp, gyümölcslé vagy akár kávé is.
 

A masszát helyezd sütőpapírra vagy alufóliára, és formázz belőle rudat. Lehetőleg jó szorosan tekerd fel, és csomagold folpack fóliába. Tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Hagyd a hidegen legalább négy órán keresztül, majd tálaláskor szórd meg porcukorral. Vékony szeletekre vágva kínáld.

Ezt is szeretjük