Gesztenyés csokiszalámi - Az egyik legfinomabb változat
Gyermekkorunk nagy kedvence, a csokiszalámi gesztenyével is csábító.

Gesztenyés csokiszalámi - Az egyik legfinomabb változat
Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

Az isteni Marilyn ilyen dögös volt nadrágban: nemcsak szoknyában imádták a pasik »

Ez lesz a cipődivat tavasszal: 10 fazon, amit biztosan hordani fogunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csokiszalámi az egyik legfelkapottabb retró édesség, amiért a felnőttek legalább úgy rajonganak, mint a gyerekek. Ha nincs időd vagy kedved sütni, ezt a gyors finomságot akkor is összedobhatod. Ha van kéznél, magvakat, aszalványokat is tehetsz hozzá. Rumos gesztenyemasszával még különlegesebb, és a nagyobb hatás kedvéért a csokiszalámit papírba is csomagolhatod.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 30 dkg keksz
  • 20 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 evőkanál rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

Rakd a puha vajat, a cukrot és a jó minőségű étcsokit egy tűzálló tálba, majd vízgőz felett olvaszd össze. A kekszet törd durvára, és add a vajas keverékhez. Tedd hozzá a lekvárt, a gesztenyét, locsold meg rumaromával, és az egészet jól dolgozd össze. Ha nem akar összeállni, önts hozzá kevés folyadékot. Ez lehet szörp, gyümölcslé vagy akár kávé is.
 

A masszát helyezd sütőpapírra vagy alufóliára, és formázz belőle rudat. Lehetőleg jó szorosan tekerd fel, és csomagold folpack fóliába. Tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. Hagyd a hidegen legalább négy órán keresztül, majd tálaláskor szórd meg porcukorral. Vékony szeletekre vágva kínáld.

Blog.hu ajánló