Gesztenyepüré házilag
Régen így készítették
Ugyan sokkal gyorsabban elkészítheted a gesztenyepürét masszából, de az íze miatt érdemes ezt is kipróbálnod.

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

7 egyszerű, villámgyors félig feltűzött frizura: mindenki el tudja készíteni »

A legjobb C-vitaminos arckrémek: csökkentik a ráncokat és pajzsként védik a bőrt »

Kipróbáltuk a többfázisú olajos arcápolást: így nem tömődnek el a pórusok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gesztenyemassza lereszelésénél egy kicsit többet jelent az igazi gesztenyepüré, ne légy rest, készítsd el úgy, ahogyan elődeink, és élvezd a nosztalgikus ízeket.

Az ízét gazdagíthatod némi vanília segítségével, az állagán pedig egy kis olvasztott vajjal lágyíthatsz.

Gesztenyepüré

Hozzávalók:

  • 1 kg gesztenye
  • 15 dkg méz
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A kevés hozzávaló kissé becsapós, mert ugyan valóban elég lesz ennyi alapanyag, azonban ez nem jelenti azt, hogy munkád is kevés lesz. Egy nagyobb lábasban, amiben majd elférnek a gesztenyék, forralj vizet, metszd be a páciensek tetejét, és úsztasd meg benne az összes példányt - lehetőleg szép nagyokat válogass össze, hogy megkönnyítsd a dolgod. Miután átmelegedtek, távolítsd el a héjukat - mindig csak annyit vegyél ki egyszerre, amit gyorsan meg tudsz pucolni, melegen sokkal könnyebb ez a művelet.

Az eltávolított héjú gesztenyéket daráld le egy húsdarálón, a legjobb az, ha még melegen tudod ezen is átküldeni őket. Innen már gyerekjáték a feladat, add hozzá a mézet és a rumot, mindkettő mennyiségét ízlés szerint variálhatod, keverd egyenletes masszává az egészet, és már kész is van. Amiről úgy gondolod, hogy nem fogod elfogyasztani hirtelen, azt fagyaszd le.

A hazai cukrászdák kedvencei

Ha egy jó desszertre vágysz, nem kell elvándorolnod a legközelebbi cukiba, inkább készítsd el otthon a legfinomabb édességeket!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük