A tökéletes házi gesztenyepüré
Sokkal finomabb lesz a püré, ha frissen főtt gesztenyéből készíted. Nagy adag tejszínhabbal kínáld.
A gesztenyepüré évtizedek óta a magyarok kedvenc édességei között szerepel. Általában mirelitet választunk, de otthon is el lehet készíteni. Fontos, hogy csak friss, egészséges és nagyobb szemű gesztenyéket válogass hozzá. Bár a bevágás és a pucolás elég macerás, a végeredmény mindenért kárpótol. Főzés helyett akár sütheted is.
Gesztenyepüré recept
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg gesztenye
- 8 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 dl víz
- 2 evőkanál rum
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére
- 2 dl tejszín
- csoki
Elkészítés:
A gesztenyét mosd meg, és a tetejét éles késsel vágd be kereszt alakban. Vigyázz, hogy közben a húsa ne sérüljön. Tedd fel kicsit több vízben főni, mint amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 40-45 perc alatt. A külső héját még melegen távolítsd el. Ha kihűl, sokkal nehezebb dolgod lesz. A gesztenyét pépesítsd robotgéppel vagy botmixerrel.
A sziruphoz a vizet kezdd melegíteni, és rakd bele a cukrot. Ha elolvad, le is veheted a tűzről, majd öntsd a gesztenyemasszára. Rakd hozzá a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, a rumot, és jól keverd össze. Tedd a masszát hat-nyolc órára a hűtőbe. Utána krumplinyomón törd át, és kanalazd tálkákba. Közvetlenül tálalás előtt verd kemény habbá a tejszínt, rakd a gesztenyére, és gyümölcsdarabokkal, csokival díszítsd.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció