Lágy, mennyei gesztenyekrém: legalább olyan jó, mint a püré
A selymes, édes gesztenyekrémet kenheted a kenyeredre, és a sütiket is megtöltheted vele.

Lágy, mennyei gesztenyekrém: legalább olyan jó, mint a püré
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szereted a gesztenyét, de a pürét már unalmasnak találod? Itt a megoldás, próbáld ki a csodás gesztenyekrémet! Jó, ha nagyobb szemeket válogatsz hozzá, könnyebb dolgod lesz. Főtt vagy sült gesztenyéből percek alatt kész a remek, változatosan felhasználható csemege. 

Gesztenyekrém recept

Hozzávalók

  • 35 dkg sült, hámozott gesztenye
  • 10 dkg cukor
  • 1.5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a gesztenyét héjában süsd vagy főzd meg. Előtte vágd be a héját kereszt alakban. Sütőben, serpenyőben, grillen is elkészítheted. Ha a belseje puha, pucold meg, és rakd egy késes robotgépbe. Fokozatosan adagold hozzá a vizet, szórd hozzá a vaníliás cukrot, a cukrot, a sót és a kókuszolajat is. Addig keverd, amíg krémes, selymes nem lesz. Közben kóstolgasd, kell-e még hozzá ízesítő. Ha kész, kanalazd át pohárba, vagy tedd üvegbe, majd lefedve tárold a hűtőben. Gasztroajándéknak is kitűnő. 

 

Ezt is szeretjük