Csokis piskótatorta isteni gesztenyehabbal: a tészta és a krém is habkönnyű
Ha szereted a csokit és a gesztenyét, ezt a mennyei, gesztenyehabos piskótatortát neked találták ki.

gesztenyehabos torta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a torta egy igazi, omlós kényeztetés: a piskóta és a gesztenyehab is légies, és azonnal elolvad a szádban. Figyelj oda, hogy natúr, cukrozatlan gesztenyepürét használj. Ha mégis cukrozottat vásároltál, csak óvatosan édesítsd utána. A tetejére legegyszerűbben forró vizes, bolti tortabevonóból tudsz ropogós csíkokat húzni.

Gesztenyehabos csokis piskótatorta

Hozzávalók

A piskótához

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál kakaópor

A gesztenyehabhoz

  • 20 dkg natúr gesztenyemassza
  • 7 g lapzselatin
  • 6.5 dkg cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 2 evőkanál rum
  • 0.6 dl tej

A tetejére

  • 1 csomag tortabevonó
Recept idők

Elkészítés:

Először a tortaalapot készítsd el. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj kemény habot, majd folyamatos keverés mellett add hozzá kanalanként a cukrot, és így verd tovább, amíg fényes lesz. Egyenként keverd bele a tojássárgákat, majd szitáld hozzá a kakaóporral elkevert lisztet is, de most már csak fakanállal keverd el. A masszát egyengesd el egy tortaformában, told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd negyedórát. Ha kész, vedd ki, és hagyd kihűlni.

A zselatinlapokat áztasd annyi hideg vízbe, amennyi ellepi őket, és hagyd benne öt-tíz percre. Amikor megpuhultak, csavard ki őket. A habhoz a gesztenyemasszát dolgozd össze a cukorral, a rummal és a tejjel, és egy kis lábosban forrald fel. Oldd fel benne a zselatinlapokat úgy, hogy a masszából adsz egy-két kanállal a lapokhoz, elkevered, és így öntsd vissza a többi gesztenyés keverékhez. Várd meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl, és ekkor tedd a hűtőbe egy-két órára. Amikor már kezd megdermedni, a hideg tejszínt verd fel habbá, és óvatosan forgasd bele a gesztenyés keveréket. Egyengesd el a piskóta tetején, és tedd vissza a hűtőbe legalább fél napra, vagy akár egy egész éjszakára.

Tálalás előtt a tortabevonót a csomagoláson jelzett módon olvaszd fel, és locsold meg vele a torta tetejét. Egy rövid időre tedd vissza a hűtőbe, hogy a bevonó is megszilárduljon.

Gesztenyéből krémet is főzhetsz házilag - növényi tejből lesz a legfinomabb.

Ezt is szeretjük