Narancsos, rumos gesztenyegolyó: 15 perc alatt elkészül

Az extra gyors, ellenállhatatlan, narancsos-rumos gesztenyegolyó receptje jól jön az év végi hajrában.

Jó, ha van minél több bevált, bármikor összedobható, bármilyen alkalomra kiváló édesség a tarsolyodban. Ez a recept pont ilyen. A gesztenyegolyókat a narancs és a kakaó fejedelmivé varázsolja. Ha csak felnőtteket kínálsz meg az édességgel, a narancslé helyett narancslikőrt is önthetsz a masszába. 

gesztenyegolyok

Gesztenyegolyók receptje

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 30 dkg keksz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 ml rumaroma
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0.5 db narancs
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, olvaszd fel a gesztenyemasszát, majd villával törd össze. Rakd hozzá a porcukrot, a darált kekszet, a fahéjat, locsold meg rumaromával és a narancs frissen facsart levével. Gyúrd össze a masszát, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle tetszőleges méretű, egyforma nagyságú golyókat. Egyesével hempergesd meg a kakaóporban. Pakold a gesztenyés édességeket egy sütőpapírral bélelt tálcára. Ha teheted, pihentesd a hűtőben legalább négy-hat órán át, de akár rögtön eheted is. 

narancsos-rumos-gesztenyegolyo
Ezt is szeretjük