3 fogyókúrás grillrecept, amit bent a tűzhelyen és kint a kertben is elkészíthetsz

Vacsorára, grillezéshez vagy piknikezéshez is ajánljuk. (x)

Dia


                        	Csirkesaslik light
                        	Hozzávalók 4 adaghoz:
                        	
                        		4 db csirkecombfilé
                        	
                        		grillfűszer ízlés szerint
                        	
                        		1 biocitrom
                        	
                        		1 csokor újhagyma
                        	
                        		bambusz vagy fém saslikpálcák
                        
                        	A csirkecombfilét fűszerezd kedvenc grillfűszereiddel, majd vágd a húst falatnyi darabokra. A jól megmosott citromot szeleteld fel vékonyan, a megtisztított újhagymát vágd kétujjnyi darabokra, majd fűzd felváltva a hússal és a citromszeletekkel a saslikpálcákra. 12-15 perc alatt süsd meg a nyársakat grillrácson, faszénparázs felett. Tálalás előtt hagyd pihenni öt percig, lefedve.

Csirkesaslik light

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db csirkecombfilé
  • grillfűszer ízlés szerint
  • 1 biocitrom
  • 1 csokor újhagyma
  • bambusz vagy fém saslikpálcák

A csirkecombfilét fűszerezd kedvenc grillfűszereiddel, majd vágd a húst falatnyi darabokra. A jól megmosott citromot szeleteld fel vékonyan, a megtisztított újhagymát vágd kétujjnyi darabokra, majd fűzd felváltva a hússal és a citromszeletekkel a saslikpálcákra. 12-15 perc alatt süsd meg a nyársakat grillrácson, faszénparázs felett. Tálalás előtt hagyd pihenni öt percig, lefedve.

Fotó: Receptek és fotók: Gyepes Gabojsza

Dia


                        	Grillezett cukkini caprese
                        	Hozzávalók 4 adaghoz:
                        	
                        		4 db zsenge salátacukkini
                        	
                        		4 db paradicsom
                        	
                        		2 db bivalymozzarella
                        	
                        		só, frissen őrölt bors
                        	
                        		pár csepp extra szűz olívaolaj
                        	
                        		friss bazsalikomlevelek
                        
                        	A cukkinit felezd el hosszában, finoman sózd, és pár percig grillezd a vágott felét faszénparázs fölé helyezett grillrácson. Süsd roppanósra, majd pakold meg paradicsom- és bivalymozzarella-szeletekkel, tekerj rájuk borsot, locsold meg pár csepp extra szűz olívaolajjal, és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálald.

Grillezett cukkini caprese

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 db zsenge salátacukkini
  • 4 db paradicsom
  • 2 db bivalymozzarella
  • só, frissen őrölt bors
  • pár csepp extra szűz olívaolaj
  • friss bazsalikomlevelek

A cukkinit felezd el hosszában, finoman sózd, és pár percig grillezd a vágott felét faszénparázs fölé helyezett grillrácson. Süsd roppanósra, majd pakold meg paradicsom- és bivalymozzarella-szeletekkel, tekerj rájuk borsot, locsold meg pár csepp extra szűz olívaolajjal, és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálald.

Fotó: Receptek és fotók: Gyepes Gabojsza

Dia


                        	Vérnarancs-grépfrút édeskömény-saláta
                        	Hozzávalók 4 adaghoz:
                        	
                        		1 gumó édeskömény
                        	
                        		100 g rukkola
                        	
                        		2 kis fej salottahagyma
                        	
                        		2 grépfrút
                        	
                        		2-3 vérnarancs
                        	
                        		maréknyi fekete vagy Kalamata-olajbogyó
                        	
                        		pár evőkanál citromos vagy mandarinos olívaolaj
                        	
                        		frissen őrölt bors ízlés szerint
                        
                        	A konyhakész - megpucolt, megmosott - édesköményt és salottahagymát vékonyra szeleteld fel, salátástálban keverd össze a rukkolával. A grépfrútot és a vérnarancsot hámozd meg és filézd ki, a filéket add hozzá a salátához, a filézés után megmaradt részből facsard a levet a salátára. Locsold meg az egészet kevés citromos vagy mandarinos olívaolajjal, tekerj rá kevés borsot, add hozzá a salátához az olajbogyót, alaposan forgasd össze, és azonnal tálald.

Vérnarancs-grépfrút édeskömény-saláta

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1 gumó édeskömény
  • 100 g rukkola
  • 2 kis fej salottahagyma
  • 2 grépfrút
  • 2-3 vérnarancs
  • maréknyi fekete vagy Kalamata-olajbogyó
  • pár evőkanál citromos vagy mandarinos olívaolaj
  • frissen őrölt bors ízlés szerint

A konyhakész - megpucolt, megmosott - édesköményt és salottahagymát vékonyra szeleteld fel, salátástálban keverd össze a rukkolával. A grépfrútot és a vérnarancsot hámozd meg és filézd ki, a filéket add hozzá a salátához, a filézés után megmaradt részből facsard a levet a salátára. Locsold meg az egészet kevés citromos vagy mandarinos olívaolajjal, tekerj rá kevés borsot, add hozzá a salátához az olajbogyót, alaposan forgasd össze, és azonnal tálald.

Fotó: Receptek és fotók: Gyepes Gabojsza
Ezt is szeretjük
Fotó: