Házi fűszervajjal töltött, ropogós zsemlék: pillanatok alatt kész az illatos uzsonna
Ropogós, illatos uzsonnát dobhatsz pillanatok alatt az asztalra, ha a zsemlét fűszervajjal töltöd meg, és így tolod egy kicsit pirulni a sütőbe.

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- A természet ihletet ad (x)

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
A fűszervajat tényleg kedved szerint ízesítheted, hiszen igaz rá, hogy bármivel dobod fel, csak jobb lesz tőle. Az alábbi receptben a zsemléket először krémsajttal kend meg, utána mártsd meg őket a fűszeres vajban. Pár perc alatt összedobhatod, utána pedig élvezd, ahogy a ropogós külsejű zsemle harapás után szinte elolvad a szádban.
Fűszervajas zsemle
Hozzávalók 3 darabhoz
- 25 dkg vaj
- 15 dkg krémsajt
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 zsemle
- 1 tojás
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 0.5 dl tejszín
- só
- bors
Elkészítés:
A zsemlék tetejét éles késsel vágd be, és oszd el bennük a krémsajtot. A vajat olvaszd fel, keverd el a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a tejszínnel, sózd és borsozd. A krémsajttal megkent zsemléket mártsd bele az olvasztott, fűszeres vajba, forgasd is jól meg benne őket, hogy a külsejüket is átjárja a keverék, majd helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Locsold meg őket a visszamaradt vajjal, és told 160 fokra előmelegített sütőbe nagyjából negyedórára, amíg a zsemlék ropogósra sülnek.
A másnapos, szikkadt kenyeret is felfrissítheted, ha fokhagymás fűszervajjal sütöd meg.
Még több recept