Házi fűszervajjal töltött, ropogós zsemlék: pillanatok alatt kész az illatos uzsonna
Ropogós, illatos uzsonnát dobhatsz pillanatok alatt az asztalra, ha a zsemlét fűszervajjal töltöd meg, és így tolod egy kicsit pirulni a sütőbe.

fuszervajas zsemle
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fűszervajat tényleg kedved szerint ízesítheted, hiszen igaz rá, hogy bármivel dobod fel, csak jobb lesz tőle. Az alábbi receptben a zsemléket először krémsajttal kend meg, utána mártsd meg őket a fűszeres vajban. Pár perc alatt összedobhatod, utána pedig élvezd, ahogy a ropogós külsejű zsemle harapás után szinte elolvad a szádban.

 

Fűszervajas zsemle

Hozzávalók 3 darabhoz

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg krémsajt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 0.5 dl tejszín
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlék tetejét éles késsel vágd be, és oszd el bennük a krémsajtot. A vajat olvaszd fel, keverd el a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a tejszínnel, sózd és borsozd. A krémsajttal megkent zsemléket mártsd bele az olvasztott, fűszeres vajba, forgasd is jól meg benne őket, hogy a külsejüket is átjárja a keverék, majd helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Locsold meg őket a visszamaradt vajjal, és told 160 fokra előmelegített sütőbe nagyjából negyedórára, amíg a zsemlék ropogósra sülnek.
 

A másnapos, szikkadt kenyeret is felfrissítheted, ha fokhagymás fűszervajjal sütöd meg.

Ezt is szeretjük