Házi fűszervajjal töltött, ropogós zsemlék: pillanatok alatt kész az illatos uzsonna

Ropogós, illatos uzsonnát dobhatsz pillanatok alatt az asztalra, ha a zsemlét fűszervajjal töltöd meg, és így tolod egy kicsit pirulni a sütőbe.

fuszervajas zsemle
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszervajat tényleg kedved szerint ízesítheted, hiszen igaz rá, hogy bármivel dobod fel, csak jobb lesz tőle. Az alábbi receptben a zsemléket először krémsajttal kend meg, utána mártsd meg őket a fűszeres vajban. Pár perc alatt összedobhatod, utána pedig élvezd, ahogy a ropogós külsejű zsemle harapás után szinte elolvad a szádban.

 

Fűszervajas zsemle

Hozzávalók 3 darabhoz

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg krémsajt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 0.5 dl tejszín
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlék tetejét éles késsel vágd be, és oszd el bennük a krémsajtot. A vajat olvaszd fel, keverd el a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel, a tejszínnel, sózd és borsozd. A krémsajttal megkent zsemléket mártsd bele az olvasztott, fűszeres vajba, forgasd is jól meg benne őket, hogy a külsejüket is átjárja a keverék, majd helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Locsold meg őket a visszamaradt vajjal, és told 160 fokra előmelegített sütőbe nagyjából negyedórára, amíg a zsemlék ropogósra sülnek.
 

A másnapos, szikkadt kenyeret is felfrissítheted, ha fokhagymás fűszervajjal sütöd meg.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük