Ropogós tepsis krumpli fokhagymás fűszervajjal sütve: nem kell ennél finomabb köret karácsonyra
Nagyon jól megy a tepsis krumplihoz a fokhagymás fűszervaj.

A tepsis krumpli az egyik legnépszerűbb köret. Nem véletlenül: a semleges ízű és olcsó krumpli sokféleképpen készíthető el, együtt süthető zöldségekkel, kaphat sűrű, krémes szószt, vagy meg lehet bolondítani fokhagymás fűszervajjal.
Fűszervajas tepsis krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
A fűszervajhoz:
- 10 dkg puha vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál petrezselyem
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál snidling
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és oszd el egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben. Dobj mellé két ág rozmaringot, és told 200 fokos sütőbe.
A puha vajat keverd el a zúzott fokhagymával, az aprított petrezselyemmel, a reszelt citromhéjjal és a felaprított snidlinggel. 30 perc után vedd ki a krumplit a sütőből. Oszd el a tetején a fűszervajat, majd told vissza a sütőbe további 15-20 percre, amíg barnára és ropogósra sül.
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
A krumplipörkölt egyszerű, mégis nagyszerű étel, igazi tunkolós hazai fogás, ami után biztos, hogy nem maradsz éhes.
ElolvasomKép: voltan1 / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- fűszervaj
- húsételek
Szuperkönnyű sajtos csirkefasírt: kevés olajjal, tepsiben sül

- sárgarépa
- cukkini