Fűszervajas, pirosra sült csirkecomb
Az egyszerű fűszervaj a csirkecombokat belül omlósabbá, kívül ropogósabbá varázsolja.
A házi fűszervaj messze túlszárnyalja a boltit. Akár előre is elkészítheted, és a fagyasztóban hónapokig eltarthatod. Szinte bármilyen sült húshoz használhatod, így megúszhatsz több óra várakozást, a pácolást. A fűszervajas csirkecombhoz remekül illik a rizs, a zöldséges bulgur vagy a krumplipüré.
Fűszervajas csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkecomb
- 15 dkg vaj
- 2 fej vöröshagyma
- 3 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál só
- 0.5 csokor petrezselyem
- bors
Elkészítés:
A megmosott petrezselymet vágd apróra, és a bazsalikommal, a lágy, de nem folyós vajjal, a borssal és a sóval együtt keverd össze. Bátran hívd segítségül a robotgépet. A combokat mosd meg, ha szükséges, egy kés segítségével távolítsd el a pihéket. Kend be a húst a fűszervajjal. Nagyon fontos, hogy a bőre alá is nyúlj be.
A megpucolt vöröshagymákat karikázd fel, fektesd zsírral vagy vajjal kikent tepsi aljába, majd helyezd rá a combokat. Önts alá másfél deci vizet. Rakd előmelegített sütőbe, fóliázd le, és 170 fokon körülbelül 45-50 perc alatt süsd meg. Félidőben fordítsd meg a combokat, időnként pedig locsold meg. Ha a hús puha, tehát könnyedén áthatol rajta egy éles kés, vedd le róla a fóliát, és körülbelül 15-20 perc alatt süsd szép pirosra.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció