Fűszeres sertéskaraj sült zöldségekkel
A könnyen elkészíthető fűszeres sertéskarajhoz külön köret nem kell, mégsem lesz hiányérzeted!
Ha egész nap nem volt időd enni, ezzel az ízletes fogással mindent pótolhatsz, mégsem terheled meg a gyomrodat. A fűszeres sertéskarajjal az egész családot jóllakathatod. Az eredeti receptet Biró Sára küldte, érdemes minél előbb kipróbálni.
Fűszeres sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg sertéskaraj
- 30 dkg mirelit finomfőzelék-keverék
- 10 dkg reszelt mozzarella
- 4 koktélparadicsom
- 0.5 kápia paprika
- 0.5 szeletelt póréhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- apróra vágott petrezselyemzöld
- füstölt sajt
- parmezán
- só
- bors
- diónyi vaj
Elkészítés:
A karajszeleteket mosd meg, itasd le róluk a vizet, majd egy kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd ízlés szerint. Egy teflonserpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, rakd bele a lisztbe forgatott karajszeleteket, és mindkét oldalukat pirítsd meg körülbelül öt-öt perc alatt.
Közben vágd fel a póréhagymát, a paprikát, majd dobd a húshoz, tégy rá diónyi vajat, egy-két percig együtt hevítsd. Néhány csepp olajjal kenj ki egy tálat. Rakd alulra a mirelit zöldséget, borítsd rá a húst a serpenyőből, és hintsd meg petrezselyemzölddel. Rakd rá a félbevágott koktélparadicsomot, és szórd meg a reszelt sajtkeverékkel. Lefóliázva told 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre, majd a fóliát levéve pirítsd meg.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció