Fűszeres sertéskaraj sült zöldségekkel
Ebből sokan repetáznak
A könnyen elkészíthető fűszeres sertéskarajhoz külön köret nem kell, mégsem lesz hiányérzeted!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha egész nap nem volt időd enni, ezzel az ízletes fogással mindent pótolhatsz, mégsem terheled meg a gyomrodat. A fűszeres sertéskarajjal az egész családot jóllakathatod. Az eredeti receptet Biró Sára küldte, érdemes minél előbb kipróbálni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg sertéskaraj
  • 30 dkg mirelit finomfőzelék-keverék
  • 10 dkg reszelt mozzarella
  • 4 koktélparadicsom
  • 1/2 kápia paprika
  • 1/2 szeletelt póréhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • apróra vágott petrezselyemzöld
  • füstölt sajt
  • parmezán
  • bors
  • diónyi vaj
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket mosd meg, itasd le róluk a vizet, majd egy kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd ízlés szerint. Egy teflonserpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, rakd bele a lisztbe forgatott karajszeleteket, és mindkét oldalukat pirítsd meg körülbelül öt-öt perc alatt.

Közben vágd fel a póréhagymát, a paprikát, majd dobd a húshoz, tégy rá diónyi vajat, egy-két percig együtt hevítsd. Néhány csepp olajjal kenj ki egy tálat. Rakd alulra a mirelit zöldséget, borítsd rá a húst a serpenyőből, és hintsd meg petrezselyemzölddel. Rakd rá a félbevágott koktélparadicsomot, és szórd meg a reszelt sajtkeverékkel. Lefóliázva told 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre, majd a fóliát levéve pirítsd meg.

Ezt is szeretjük