Békebeli kekszszalámi gyorsan és egyszerűen: a tél kedvenc fűszerei kerülnek bele

Ezzel a fűszeres kekszszalámival te is könnyen átéled a tél hangulatát.

kekszszalami
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekkorunk kedvence, a kekszszalámi elég hamar készen van, és még sütni sem kell, a massza ugyanis a hűtőben szilárdul meg. Bármilyen illatos fűszerrel dobod fel, csak jót tesz majd neki, így ereszd bátran szabadon a fantáziádat!

Fűszeres kekszszalámi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dióbél
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 dl tej
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 0.5 narancs reszelt héja
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet egy tálban törd össze, a diót késsel aprítsd fel. Egy kisebb lábosban folyamatos kevergetés mellett főzz sűrű szirupot a tejből, a porcukorból és a kakaóporból. Nagyjából öt perc kell neki, hogy sűrű, sima állagot kapjon, ekkor vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat. Öntsd az összetört kekszre, keverd hozzá a diót, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget és az alaposan megmosott narancs reszelt héját. Egy őzgerincformát bélelj ki folpackkal úgy, hogy a széle két oldalt bőven lenyúljon. A masszát egyengesd el a formában, fedd be a kinyúló fóliával, csavard bele, és egy éjszakára tedd a hűtőbe. Tálalás előtt forgasd meg porcukorban.

Hasonló elven készíthetsz tortát is - ez a csupa csokis sütemény is a hűtőben áll össze.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük