Békebeli kekszszalámi gyorsan és egyszerűen: a tél kedvenc fűszerei kerülnek bele
Ezzel a fűszeres kekszszalámival te is könnyen átéled a tél hangulatát.

kekszszalami
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekkorunk kedvence, a kekszszalámi elég hamar készen van, és még sütni sem kell, a massza ugyanis a hűtőben szilárdul meg. Bármilyen illatos fűszerrel dobod fel, csak jót tesz majd neki, így ereszd bátran szabadon a fantáziádat!

Fűszeres kekszszalámi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg dióbél
  • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 3 dl tej
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 0.5 narancs reszelt héja
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet egy tálban törd össze, a diót késsel aprítsd fel. Egy kisebb lábosban folyamatos kevergetés mellett főzz sűrű szirupot a tejből, a porcukorból és a kakaóporból. Nagyjából öt perc kell neki, hogy sűrű, sima állagot kapjon, ekkor vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat. Öntsd az összetört kekszre, keverd hozzá a diót, a fahéjat, a gyömbért, a szegfűszeget és az alaposan megmosott narancs reszelt héját. Egy őzgerincformát bélelj ki folpackkal úgy, hogy a széle két oldalt bőven lenyúljon. A masszát egyengesd el a formában, fedd be a kinyúló fóliával, csavard bele, és egy éjszakára tedd a hűtőbe. Tálalás előtt forgasd meg porcukorban.

Hasonló elven készíthetsz tortát is - ez a csupa csokis sütemény is a hűtőben áll össze.

Ezt is szeretjük