Fűszeres halfasírt: sütőben és olajban is ropogósra sül
A halrudacska és a fasírt ötvözete ez az ízletes fogás, így még a gyerekek is örömmel megeszik.

halfasirt-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a zsírosabb húsok helyett kímélőbb ételeket ennél a nagy melegben, a halfasírt remek választás lehet. Ráadásul gyorsan összedobható, ízletes is, a rizs és a krumpli pedig egyformán jól megy hozzá, de akár zsemlébe is teheted. Önmagában kicsit száraznak tűnhet, így a tartármártás kiváló kísérője. 

Fűszeres halfasírt

Hozzávalók:

  • 40 dkg tonhalkonzerv
  • 1 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kapor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlét áztasd annyi vízbe, hogy ellepje. Amikor jól megszívja magát, nyomkodd ki. A tonhalkonzervet csepegtesd le, és rakd egy tálba. Locsold meg kevés citromlével, ízesítsd sóval, borssal, aprított vöröshagymával, kaporral és zúzott fokhagymával. Adj hozzá egy egész tojást, majd mehet hozzá a zsemle. Gyúrd össze, akkor jó, ha könnyen formázható. Amennyiben túl lágy, szórj hozzá kevés lisztet vagy zsemlemorzsát.
 

A masszából vizes kézzel formázz gombócokat, kicsit lapítsd el, majd forró olajban süsd ki. Akkor lesz finom ropogós, ha az olaj csak félig lepi el a fasírtot, és félidőben megfordítod. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
A halfasírt mellé készíts pár perc alatt házi tartármártást is! 
 

Ezt is szeretjük