Fűszeres halfasírt: sütőben és olajban is ropogósra sül

A halrudacska és a fasírt ötvözete ez az ízletes fogás, így még a gyerekek is örömmel megeszik.

halfasirt-receptje

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a zsírosabb húsok helyett kímélőbb ételeket ennél a nagy melegben, a halfasírt remek választás lehet. Ráadásul gyorsan összedobható, ízletes is, a rizs és a krumpli pedig egyformán jól megy hozzá, de akár zsemlébe is teheted. Önmagában kicsit száraznak tűnhet, így a tartármártás kiváló kísérője. 

Fűszeres halfasírt

Hozzávalók

  • 40 dkg tonhalkonzerv
  • 1 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kapor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlét áztasd annyi vízbe, hogy ellepje. Amikor jól megszívja magát, nyomkodd ki. A tonhalkonzervet csepegtesd le, és rakd egy tálba. Locsold meg kevés citromlével, ízesítsd sóval, borssal, aprított vöröshagymával, kaporral és zúzott fokhagymával. Adj hozzá egy egész tojást, majd mehet hozzá a zsemle. Gyúrd össze, akkor jó, ha könnyen formázható. Amennyiben túl lágy, szórj hozzá kevés lisztet vagy zsemlemorzsát.
 

A masszából vizes kézzel formázz gombócokat, kicsit lapítsd el, majd forró olajban süsd ki. Akkor lesz finom ropogós, ha az olaj csak félig lepi el a fasírtot, és félidőben megfordítod. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
A halfasírt mellé készíts pár perc alatt házi tartármártást is! 
 

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük