Fűszeres halfasírt: sütőben és olajban is ropogósra sül
A halrudacska és a fasírt ötvözete ez az ízletes fogás, így még a gyerekek is örömmel megeszik.

halfasirt-receptje
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

Nem tarolta le a mamafazon a szűk szárú farmert, még mindig irtó divatos: idén ősszel így lehetsz csinos benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a zsírosabb húsok helyett kímélőbb ételeket ennél a nagy melegben, a halfasírt remek választás lehet. Ráadásul gyorsan összedobható, ízletes is, a rizs és a krumpli pedig egyformán jól megy hozzá, de akár zsemlébe is teheted. Önmagában kicsit száraznak tűnhet, így a tartármártás kiváló kísérője. 

Fűszeres halfasírt

Hozzávalók:

  • 40 dkg tonhalkonzerv
  • 1 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kapor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlét áztasd annyi vízbe, hogy ellepje. Amikor jól megszívja magát, nyomkodd ki. A tonhalkonzervet csepegtesd le, és rakd egy tálba. Locsold meg kevés citromlével, ízesítsd sóval, borssal, aprított vöröshagymával, kaporral és zúzott fokhagymával. Adj hozzá egy egész tojást, majd mehet hozzá a zsemle. Gyúrd össze, akkor jó, ha könnyen formázható. Amennyiben túl lágy, szórj hozzá kevés lisztet vagy zsemlemorzsát.
 

A masszából vizes kézzel formázz gombócokat, kicsit lapítsd el, majd forró olajban süsd ki. Akkor lesz finom ropogós, ha az olaj csak félig lepi el a fasírtot, és félidőben megfordítod. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. 
A halfasírt mellé készíts pár perc alatt házi tartármártást is! 
 

Ezt is szeretjük