Isteni pörkölt csiperkegombából: a sűrű szaftot kenyérrel tunkold
Pazar vasárnapi ebédet csaphatsz, ha így készíted a gombából a pörköltet.

Isteni pörkölt csiperkegombából: a sűrű szaftot kenyérrel tunkold
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem mozogsz otthonosan a gombák világában, csapd fel a kosarad, és irány a piac, hiszen ott szakértőktől vásárolhatod meg az alapanyagokat, sőt, némelyik helyen be is vizsgáltathatod a gombákat.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0.5 kg csiperkegomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 1 dl tejföl vagy tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold közel azonos méretűre. A hagymákat vágd apróra. Melegítsd fel az olajat és a vajat egy edényben, szórd rá a hagymát, és párold üvegesre. Öntsd rá a gombát, majd párold fedő alatt körülbelül 15 percig abban az esetben, ha egyből meg is sózod. Máskülönben só kioldja a gombában lévő vizet, és ezzel az ízanyagokat is, az étel pedig ízetlen lesz. Add hozzá a paradicsompürét, a fűszerpaprikát, valamint ízlés szerint sót és borsot. A folyadékokat csak akkor szabad hozzáönteni, ha egyszer már zsírjára sült a gomba, különben nem adja ki az ízét.

 

Ha ez megtörtént, jöhet a fehérbor és a zöldségalaplé: ugyancsak lefedve főzd további 15-20 percig. Amikor már majdnem kész, egy tálban keverd simára a tejet a kukoricakeményítővel, és lassan, folyamatos keverés mellett öntsd a paprikáshoz. Nagyjából 2 perc elteltével leszedheted a lángról. Csakugyan isteni, semmihez sem fogható íze lesz a különleges alapanyagoktól. A sűrű szaftot érdemes friss kenyérbe mártogatni.

Ezt is szeretjük