Füstös bográcsgulyás, amiben megáll a kanál
Akkor jó, ha sokáig fő
Az igazán omlós, puha hús titka a megfelelő párolásban és főzési időben rejlik.

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

10 perces alvássegítő jóga, ami izomláz ellen is jó: fel sem kell kelned a földről »

Próbáld ki a legolcsóbb fiatalító szert: ezért fontos a rendszeres vízivás »

A tavaszi divat legfontosabb ruhadarabja a farmer után: ez lesz a blézer éve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazán finom füstös bográcsgulyás elkészítésének titka a türelem és megfelelő alapanyagok. Ha marhából készíted, hosszabb lesz a főzési idő, ám a gulyás íze is magáért beszél majd. Legjobb, ha ezt a nagyszerű egytálételt csapatosan főzitek, hisz mindenkinek jut munka, és nagyszerű élmény lesz. Pár dologra azonban mindenképp figyelj.

Hozzávalók 10 személyre:

  • 2 kg marhahús
  • 2 kg burgonya
  • 40 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 0,5 kg zöldpaprika
  • 2,5 l víz
  • 1 csomag csipetke
  • 1 db erős paprika
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 2 evőkanál majoránna
  • 2 evőkanál őrölt bors
  • 1,5 evőkanál kakukkfű
  • 5 babérlevél
  • 3 evőkanál fűszerpaprika
  • 7 sárgrépa
  • 4 fehérrépa
  • 1 zeller
Recept idők

Elkészítés:

Először aprítsd fel a hozzávalókat. A marhahúst vágd fel kétszer kettes kockákra, a szalonnát és a hagymát ennél kisebb méretűre kockázd. A paprikát szeld karikákra, a paradicsom héját forró vízbe mártva húzhatod le, mielőtt felvágnád. A szalonnát a bogrács alján addig pirítsd, míg üveges nem lesz, aztán süsd tovább még egy percig. Add hozzá a vöröshagymát, és dinszteld üvegesre. Ezután jöhet a hús, amit addig piríts türelmesen, míg levet nem ereszt. Ügyelj rá, hogy a húsnak mindig  csak annyi leve legyen, amennyi éppen ellepi. Inkább párold, mint főzd, így lesz majd igazán omlós, ha kész.

Ezután szórd bele a fűszereket, a borsot, majoránnát, babérlevelet, a fűszerpaprika kivételével. Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, valamint a péppé tört fokhagymát. Keverd össze és főzd addig, míg levet nem enged. Közben pucold meg, aztán vágd fel a zellert, a répákat és a krumplit. Amikor a hús már félig puha, szórd meg pirospaprikával, jól keverd össze, majd add hozzá a répákat és a zellert. Amikor a hús és a zöldségek már teljesen átfőttek, szórd hozzá a krumplit, és öntsd fel annyi vízzel, hogy 2 ujjnyival ellepje. Ha a krumpli is puhára főtt, elkészült a gulyás, ropogós kenyérrel tálald.

Blog.hu ajánló