A klasszikus frankfurti leves
Nem kell sokáig főzőcskézned
Turbózd fel a szervezetedet vírusölő frankfurti levessel. Ha így készíted, mindenki örömmel eszi meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a frankfurti levest azok is imádni fogják, akik amúgy nem nagy rajongói a kelkáposztának. Nagyon egészséges, ízletes és laktató. Kifejezetten jót tesz a gyomornak, és segít felvenni a harcot a vírusokkal. Kínálj a forró leveshez tejfölt is. Vincze Klára receptje az egyik legjobb, amivel eddig találkoztál.

Frankfurti leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg füstölt virsli
  • 1 kelkáposzta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes krumpli
  • 3 leveskocka
  • 2 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 kávéskanál majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposztát mosd meg, vékonyan szeleteld fel, és egy nagy lábos vízben forrald három-négy percig. Öntsd le róla a levet, engedj rá tiszta vizet. Fontos, hogy bőven ellepje. Tedd bele a kis kockára vágott krumplit, a nagyon apróra vágott hagymát, nyomd bele a fokhagymát. Majoránnával, őrölt köménnyel fűszerezd, és morzsold bele a leveskockákat.

Főzd a levest kis lángon körülbelül 15 percig. Ha minden megpuhul, karikázd bele a virsliket. A tejfölt, a lisztet, a pirospaprikát keverd össze, adj hozzá egy merőkanál meleg kelkáposztalevet. Ha csomómentes, öntsd a leveshez, közben folyamatosan kevergesd. Hagyd egy-két percig forrni, majd forrón tálald. 

Ezt is szeretjük