A tökéletes frankfurti leves receptje - Igazi téli klasszikus

A frankfurti leves olyan gazdag, hogy akár főétel is lehetne. Ebből elégedetten kanalazgatsz.

Frankfurti leves recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldségekkel teli frankfurti leves jót tesz testnek, léleknek. Elrontani lehetetlen, csupán arra figyelj, hogy jó minőségű virslit főzz bele. Több változata ismert, vannak háziasszonyok, akik répával is gazdagítják. Ha ezt kipróbálod, máskor is így készíted el.

Frankfurti leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kelkáposzta
  • 3 krumpli
  • 2 pár virsli
  • 2 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, darabold fel, a vöröshagymát aprítsd fel. A kelkáposztát vágd vékony szeletekre, a virslit karikázd fel. Hevíts olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát, majd add hozzá a préselt fokhagymát. Süsd egy percig, utána tedd rá a kelkáposztát és a krumplit. Öntsd fel valamivel több vízzel, mint amennyi ellepi. Ha még ízletesebb végeredményt szeretnél, húslevest is adhatsz hozzá.

Ízesítsd a levest majoránnával, őrölt köménnyel, sóval, borssal, majd kis lángon főzd körülbelül 15 percig. Ha a krumpli megpuhul, rakd bele a virsliket. Végül készítsd el a habarást, keverd össze a tejfölt, a lisztet, a pirospaprikát. Adj hozzá egy-két merőkanál meleg kelkáposztalevet, dolgozd csomómentesre, majd kevergetve öntsd a levesbe. Főzd össze, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük