Mennyei franciakrémes házilag

A cukrászdában sem kapsz finomabbat

Eloszlatunk egy nagy tévedést, a franciakrémes elkészítése egyáltalán nem bonyolult.

Mennyei franciakrémes házilag
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Finom tészta, lágy krém, isteni tejszínhab és különleges máz. Nem véletlen, hogy a franciakrémest generációk imádják. Még a nagy év végi hajrában is bevállalható. Szilágyi Anett receptjével sok irigyed akadhat.

Francia krémes

Hozzávalók 12 darabhoz

Tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Alsó krémhez

  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor

Felső krémhez

  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • 5 dl habtejszín

Tetejére

  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál forró víz
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztben keverd el a szódabikarbónát, és a többi hozzávalóval alaposan gyúrd össze. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Oszd két részre, tedd a hűtőbe, és pihentesd fél órát. Lisztezett felületen nyújtsd a tésztát nagyon vékonyra. Fektesd jól kivajazott, liszttel megszórt tepsire, szurkáld meg villával, és süss két lapot 20-20 perc alatt 180 fokon. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl sötét.

Az alsó krémhez vegyítsd a pudingport a liszttel, a cukorral, öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd dolgozd csomómentesre. Folyamatosan kevergetve főzd sűrűre, és hűtsd ki. A porcukrot keverd ki a szobahőmérsékletű vajjal, majd dolgozd habosra a pudinggal. Ezt kend a tészta egyik lapjára.

A felső krémhez a cukrot öntsd egy lábosba, és alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve olvaszd meg, azaz karamellizáld meg. Add hozzá a vizet, és főzz szirupot. Hűtsd ki, tedd a felvert tejszínhabhoz, és simítsd a vaníliás krém tetejére. Erre rakd a második lapot.

A mázhoz a hozzávalókat keverd össze, a forró vizet lassan adagold hozzá, majd simítsd a felső lapra. A kész sütit tedd a hűtőbe, hagyd egy napig állni, addig a tészta megpuhul. Óvatosan szeleteld fel jó éles késsel, mert a máz könnyen törik.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük