Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

30 perc alatt kész

A francia hagymaleves gyors, olcsó és elmondhatatlanul finom. Éppen ezért feltétlenül próbáld ki!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A selymes, karakteres és pikáns francia hagymaleves több változata is messze földön híres. Ha megkóstolod, te is felveszed a gyakran készítendő ételek listájára. Kard Éva receptje betegség, megfázás esetén kötelező, hiszen gyorsítja a gyógyulást.

Francia hagymaleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg ementáli sajt
  • 5 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 4 vöröshagyma
  • 2 dl barna sör
  • 2 leveskocka
  • 2 kifli
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, majd vágd félbe, és vékonyan szeleteld fel. Egy edényben hevíts vajat, add hozzá a hagymát, és néha megkeverve pirítsd aranybarnára. Dobd hozzá a friss, száráról lecsipkedett kakukkfüvet, keverd alaposan össze, majd mehet hozzá a sör. Lassú tűzön addig forrald, amíg sűrű, szaftos lesz. Ezután öntsd fel a vízzel, ízlés szerint sózd, borsozd, és morzsold bele a leveskockát. Forrald fel, majd kisebb lángon főzd 10-15 percig.

A kiflit karikázd fel, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül öt perc alatt szép világosra. Tálaláskor szedd a levest tálkákba, helyezz rá néhány sajtos kiflikarikát, és úgy kínáld.

15880977 f773a155f7407cb2e8a0a81dc01f5cc1 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük