Ropogós tésztájú, francia almás pite - A gyümölcs szinte krémesre sül
A híres francia almás pite tésztájával nem kell pepecselni, tökéletes hozzá a bolti leveles tészta.

Ropogós tésztájú, francia almás pite - A gyümölcs szinte krémesre sül
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia almás pite, a tarte tatin készülhet kevert vagy leveles tésztából. Ha utóbbi mellett döntesz, nagyon egyszerű dolgod lesz. A tepsibe fordítva kerülnek a hozzávalók, így az alma a vajon megkaramellizálódik. Melegen tálalva, fagyival vagy tejszínnel az igazi.

Francia almás pite

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db alma
  • 7 dkg vaj
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, szedd ki a magházat, és vágd egyforma nagyságú gerezdekre. Csepegtess rájuk citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Egy tűzálló tál vagy tortaforma alján kend szét a vajat, és szórd rá a cukrot. Rendezd el benne az almákat jó szorosan. Fontos, hogy a gyümölcs teljesen beborítsa az edény alját.
 

A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra, és egyengesd az almákra. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 15-20 percig, amíg a tészta meg nem pirul. Határozott mozdulattal borítsd egy tálra, így az almák kerülnek felülre. A legegyszerűbb, ha a serpenyő tetejére teszel egy tányért, és úgy fordítod meg. Még melegen kínáld.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük