Ropogós tésztájú, francia almás pite - A gyümölcs szinte krémesre sül

A híres francia almás pite tésztájával nem kell pepecselni, tökéletes hozzá a bolti leveles tészta.

Ropogós tésztájú, francia almás pite - A gyümölcs szinte krémesre sül
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A francia almás pite, a tarte tatin készülhet kevert vagy leveles tésztából. Ha utóbbi mellett döntesz, nagyon egyszerű dolgod lesz. A tepsibe fordítva kerülnek a hozzávalók, így az alma a vajon megkaramellizálódik. Melegen tálalva, fagyival vagy tejszínnel az igazi.

Francia almás pite

Hozzávalók 16 szelethez

  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 db alma
  • 7 dkg vaj
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 2 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, szedd ki a magházat, és vágd egyforma nagyságú gerezdekre. Csepegtess rájuk citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Egy tűzálló tál vagy tortaforma alján kend szét a vajat, és szórd rá a cukrot. Rendezd el benne az almákat jó szorosan. Fontos, hogy a gyümölcs teljesen beborítsa az edény alját.
 

A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra, és egyengesd az almákra. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 15-20 percig, amíg a tészta meg nem pirul. Határozott mozdulattal borítsd egy tálra, így az almák kerülnek felülre. A legegyszerűbb, ha a serpenyő tetejére teszel egy tányért, és úgy fordítod meg. Még melegen kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük