Fantasztikus almás pite sok gyümölccsel: mutatós, és nagyon omlós a tésztája
A franciák az almás pitét is igazán stílusosan készítik. Nem mellesleg, sokáig a szádban érzed még a süti ízét.

Fantasztikus almás pite sok gyümölccsel: mutatós, és nagyon omlós a tésztája
Ez is érdekelhet

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

beauty and style

Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »

A 30 éves modell ilyen dögös 2 gyerek után: Candice Swanepoel bombatestet villantott »

Így még nem gondoltál a zoknira: stílusos kiegészítő lehet, ha nem rejtegeted »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez aztán almás pite a javából! A tésztára kerülő szósz és az almaszeletek még étvágygerjesztőbbé teszik a csodás sütit. Mindenképpen próbáld ki ezt a változatot is! Az alapja egyszerű linzer, amit csak akkor tudsz elhibázni, ha nem dolgozol gyorsan. Hidegen, melegen egyaránt finom.

Francia almás pite

Hozzávalók:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 5 db közepes alma
  • 8 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 db citrom

Tetejére

  • 4 db közepes alma
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld át, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Amikor elég morzsalékos, rakd hozzá a cukrot, a sót, a tojássárgáját és a vaníliát. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha a tészta nem akar összeállni, önts hozzá egy-két evőkanál vizet. Formázz belőle gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe 30 percre.


A töltelékhez az almákat vágd vékony szeletekre. Rakd egy lábosba, majd a cukorral, a vízzel, a citrom levével és a fahéjjal párold 10-15 percig. Ha puha, pépesítsd botmixerrel.  

A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, és egyengesd a vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába. Kend rá az almás masszát, majd szépen rakd körbe az almával. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Amikor a tészta puha és szép barna, vedd ki a sütőből. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük