Főzésmentes, puha hamis túrógombóc - Olyan finom, mint az igazi
A könnyed, főzésmentes túrógombóc belsejébe rejts gyümölcsöt, hogy még csábítóbb legyen.

Főzésmentes, puha hamis túrógombóc - Olyan finom, mint az igazi
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tedd különlegessé a klasszikus túrógombócot. Nyáron ne ácsorogj a tűzhely mellett, inkább  készítsd el a főzésmentes változatot. A belsejébe rejts gyümölcsöt, nagyon illik hozzá a barack, a meggy, a málna és az eper is. A gombóchoz érdemes zsírosabb túrót használni. Még könnyebben dolgozol vele, ha egy éjszakán át pihenteted.

Hozzávalók 16 darabhoz:

A gombóchoz

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg gyümölcs
  • 7 dkg búzadara
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só

A forgatáshoz

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót rakd egy közepes tálba, és villával törd össze. Keverd hozzá a tejfölt, a búzadarát, a kétféle cukrot, a csipet sót, reszeld hozzá a citrom héját, és alaposan dolgozd össze a masszát. Tedd hűtőbe legalább három órára, de még jobb, ha egész éjszakán át pihenteted, hogy a búzadara jól megduzzadjon.

 

Ezt követően hidegen, vizes kézzel formázz a túrós keverékből közepes nagyságú gombócokat. Mindegyik közepébe nyomj gyümölcsöt. Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá a zsemlemorzsát, és kis lángon, állandóan kevergetve pirítsd meg. Forgasd bele a gombócokat, majd öntettel, fagyival, lekvárral kínáld. 

Blog.hu ajánló