A leggyorsabb főtt kukorica mikróban: soha nem fogod ezentúl másképp készíteni

A mikróban készített főtt kukoricánál nem létezik egyszerűbb ebéd. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes.

Főtt kukorica mikróban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mikróban készült kukorica még a lábosban főtt változatnál is egyszerűbb, pedig ez utóbbi sem egy ördöngösség. Az így készült kukorica van olyan finom, mint amit a strandokon kapsz, csak töredékébe kerül. A kész csöveket szórd meg sóval, vagy kend meg vajjal.

Főtt kukorica mikróban

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 csó kukorica

Ízlés szerint

  • vaj
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricákat bármiféle tisztítás és hámozás nélkül, leveleivel együtt tedd a mikróba. A teljesítményt tekerd fel 800-900 wattra. A főzési idő kukoricánként négy perc, tehát ha kettőt teszel be egyszerre, akkor nyolc percre állítsd. 

 

A kész kukoricákat vedd ki a mikróból, és tisztítsd meg. Erre a legegyszerűbb módszer az, ha a végéből egy kicsit levágsz, és így könnyen kicsúsztathatod a takarólevelekből. A csöveket ízesítsd sóval, vagy kedved szerint vajjal, borssal, chilivel.

A nyár másik kihagyhatatlan fogása a lángos: így készítheted el otthon is tökéletesre.

Így készül otthon az igazi strandos lángos: kívül ropogós, belül foszlós

A lángos akkor a legfinomabb, ha a tésztája vékony, kívül ropogós, belül pedig foszlós, és persze feltét is kerül rá bőven.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük