A leggyorsabb főtt kukorica mikróban: soha nem fogod ezentúl másképp készíteni
A mikróban készített főtt kukoricánál nem létezik egyszerűbb ebéd. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes.
A mikróban készült kukorica még a lábosban főtt változatnál is egyszerűbb, pedig ez utóbbi sem egy ördöngösség. Az így készült kukorica van olyan finom, mint amit a strandokon kapsz, csak töredékébe kerül. A kész csöveket szórd meg sóval, vagy kend meg vajjal.
Főtt kukorica mikróban
Hozzávalók 2 személyre
- 2 csó kukorica
- só
Ízlés szerint
- vaj
- bors
- chili
Elkészítés:
A kukoricákat bármiféle tisztítás és hámozás nélkül, leveleivel együtt tedd a mikróba. A teljesítményt tekerd fel 800-900 wattra. A főzési idő kukoricánként négy perc, tehát ha kettőt teszel be egyszerre, akkor nyolc percre állítsd.
A kész kukoricákat vedd ki a mikróból, és tisztítsd meg. Erre a legegyszerűbb módszer az, ha a végéből egy kicsit levágsz, és így könnyen kicsúsztathatod a takarólevelekből. A csöveket ízesítsd sóval, vagy kedved szerint vajjal, borssal, chilivel.
A nyár másik kihagyhatatlan fogása a lángos: így készítheted el otthon is tökéletesre.
Így készül otthon az igazi strandos lángos: kívül ropogós, belül foszlós
A lángos akkor a legfinomabb, ha a tésztája vékony, kívül ropogós, belül pedig foszlós, és persze feltét is kerül rá bőven.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció