Fordított áfonyás süti selymes vaníliás krémmel
Ezt ki kell próbálnod
Ha unod a megszokott áfonyás sütiket, ideje elkészíteni ezt az extra változatot! Nem fogod megbánni.

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

A kockásnál is menőbb lesz ez a minta: szivárványcsíkokat látunk majd mindenhol »

Penélope Cruz megállította az időt: 44 évesen a régi formáját hozza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fordított áfonyás süti tésztája a vajnak köszönhetően fantasztikusan puha lesz. A kakaós rétegbe remekül illik az áfonya. A tetejére kerülő olvasztott csoki pedig tovább fokozza az élményt. Kard Éva desszertje egyszerűen imádnivaló. 

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg áfonya
  • 12 dkg vaj
  • 10 tojás
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Vaníliás krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 4 dkg olvasztott csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle cukrot rakd a keverőtálba, majd add hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverd jó habosra hat-nyolc perc alatt. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd spatulával óvatosan forgasd össze. Tedd hozzá a felolvasztott és visszahűtött vajat. Öntsd át egy másik tálba a homogén massza körülbelül egyharmadát, szitáld hozzá a kakaóport, és keverd össze.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, és egyenletesen simítsd bele a fehér tésztát. Szórd meg az áfonyával, és csorgasd rá a kakaós elegyet. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeld ki, tedd át egy rácsra. A teljesen kihűlt sütit fordítsd át egy tálcára úgy, hogy a kakaós-áfonyás rész kerüljön felülre.

A krémhez a mascarponét dolgozd simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen kend rá a süteményre. Ízlés szerint csorgasd rá az olvasztott, de már visszahűlt csokit, majd helyezd a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen, és könnyebben tudd felszeletelni.

Ezt is szeretjük