Fordított áfonyás süti selymes vaníliás krémmel
Ezt ki kell próbálnod
Ha unod a megszokott áfonyás sütiket, ideje elkészíteni ezt az extra változatot! Nem fogod megbánni.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fordított áfonyás süti tésztája a vajnak köszönhetően fantasztikusan puha lesz. A kakaós rétegbe remekül illik az áfonya. A tetejére kerülő olvasztott csoki pedig tovább fokozza az élményt. Kard Éva desszertje egyszerűen imádnivaló. 

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg áfonya
  • 12 dkg vaj
  • 10 tojás
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Vaníliás krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 4 dkg olvasztott csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle cukrot rakd a keverőtálba, majd add hozzá az egész tojásokat, és robotgéppel keverd jó habosra hat-nyolc perc alatt. Szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd spatulával óvatosan forgasd össze. Tedd hozzá a felolvasztott és visszahűtött vajat. Öntsd át egy másik tálba a homogén massza körülbelül egyharmadát, szitáld hozzá a kakaóport, és keverd össze.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, és egyenletesen simítsd bele a fehér tésztát. Szórd meg az áfonyával, és csorgasd rá a kakaós elegyet. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd pár percig a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeld ki, tedd át egy rácsra. A teljesen kihűlt sütit fordítsd át egy tálcára úgy, hogy a kakaós-áfonyás rész kerüljön felülre.

A krémhez a mascarponét dolgozd simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen kend rá a süteményre. Ízlés szerint csorgasd rá az olvasztott, de már visszahűlt csokit, majd helyezd a hűtőbe, hogy a krém kissé megdermedjen, és könnyebben tudd felszeletelni.

Ezt is szeretjük