Fokhagymás-chilis rántott csirkecomb
Próbáld ki a rántott húst új ruhában. A fokhagymás-chilis csirkecombot a fűszerezés teszi átlagon felülivé.
Ha a könyöködön jön ki a hagyományos rántott hús, süsd így! A fokhagymás-chilis csirkecomb ropogós bundában nagy kedvenc lesz. Köretnek rizst és krumplit is készíthetsz mellé. Kautz József receptje bármilyen alkalomra kiváló.
Fokhagymás-chilis csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkecomb
- 30 dkg rozsos zsemlemorzsa
- 20 dkg rozsliszt
- 4 tojás
- 3 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
- só
- étolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, a bőrt húzd le róluk, a forgóknál szeld ketté őket. A húst két-három helyen csontig vágd be, majd sózd meg. A fokhagymát és a chilit aprítsd fel, és keverd el a tejjel. A combokat tedd egy mélyebb tálba, öntsd rájuk a fűszeres tejet. Rakd őket egy-két órára a hűtőbe, de még jobb, ha egy egész napig a pácban maradnak!
Sütés előtt vedd ki a combokat a tálból, csepegtesd le, és papírtörlővel törölgesd át őket. Ezt követően panírozd be a húst a szokásos módon. Forgasd először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Bő olajban, közepes lángon süsd ki a combokat. Papírtörlőn csepegtesd le, és még melegen kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció