Fokhagymás-chilis rántott csirkecomb
Próbáld ki a rántott húst új ruhában. A fokhagymás-chilis csirkecombot a fűszerezés teszi átlagon felülivé.
Ha a könyöködön jön ki a hagyományos rántott hús, süsd így! A fokhagymás-chilis csirkecomb ropogós bundában nagy kedvenc lesz. Köretnek rizst és krumplit is készíthetsz mellé. Kautz József receptje bármilyen alkalomra kiváló.
Fokhagymás-chilis csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 csirkecomb
- 30 dkg rozsos zsemlemorzsa
- 20 dkg rozsliszt
- 4 tojás
- 3 dl tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 chili paprika
- só
- étolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, a bőrt húzd le róluk, a forgóknál szeld ketté őket. A húst két-három helyen csontig vágd be, majd sózd meg. A fokhagymát és a chilit aprítsd fel, és keverd el a tejjel. A combokat tedd egy mélyebb tálba, öntsd rájuk a fűszeres tejet. Rakd őket egy-két órára a hűtőbe, de még jobb, ha egy egész napig a pácban maradnak!
Sütés előtt vedd ki a combokat a tálból, csepegtesd le, és papírtörlővel törölgesd át őket. Ezt követően panírozd be a húst a szokásos módon. Forgasd először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Bő olajban, közepes lángon süsd ki a combokat. Papírtörlőn csepegtesd le, és még melegen kínáld.


Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció