Tepsiben sült, fokhagymás, zöldséges csirkecomb: egyszerűen fenséges
Csak rakd a csirkecombokat és a zöldségeket a tepsibe, a többit pedig bízd a sütőre!

zoldsegekkel-sult-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecomb jöhet minden formában! Sokkal finomabb a végeredmény, ha a köret és a hús együtt sül omlóssá és ropogóssá. Így ráadásul a mosogatást is könnyen megúszod. Fagyasztott vörös áfonyához pedig már mindig könnyű hozzájutni. 

Fokhagymás, zöldségekkel sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg vörös áfonya
  • 2 db sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, és törölgesd szárazra, majd akár ketté is vághatod. Rendezd a húst egy zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, önts alá kevés vizet, majd szórd meg sóval, borssal. A krumpli héját dörzsöld meg, a sárgarépát hámozd meg, vágd fel tetszés szerint, majd rakd a combok köré. Tedd hozzá a fokhagymát, a rozmaringot, a felkarikázott citromot és a vörös áfonyát. Fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45 percig, majd amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. 
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod!

Ezt is szeretjük