Tepsiben sült, fokhagymás, zöldséges csirkecomb: egyszerűen fenséges
Csak rakd a csirkecombokat és a zöldségeket a tepsibe, a többit pedig bízd a sütőre!
A csirkecomb jöhet minden formában! Sokkal finomabb a végeredmény, ha a köret és a hús együtt sül omlóssá és ropogóssá. Így ráadásul a mosogatást is könnyen megúszod. Fagyasztott vörös áfonyához pedig már mindig könnyű hozzájutni.
Fokhagymás, zöldségekkel sült csirkecomb
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 40 dkg krumpli
- 20 dkg vörös áfonya
- 2 db sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 1 db citrom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, és törölgesd szárazra, majd akár ketté is vághatod. Rendezd a húst egy zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, önts alá kevés vizet, majd szórd meg sóval, borssal. A krumpli héját dörzsöld meg, a sárgarépát hámozd meg, vágd fel tetszés szerint, majd rakd a combok köré. Tedd hozzá a fokhagymát, a rozmaringot, a felkarikázott citromot és a vörös áfonyát. Fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45 percig, majd amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Ha szívesen kóstolsz különleges fűszerezésű húsokat, a mustáros, citromos csirkecombokat is ki kell próbálnod!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept