Fokhagymás, spenótos penne a sütőből: a tejszíntől lesz a belseje krémes
A sütőben sült fokhagymás, spenótos penne egyszerre ropogós és krémes. Sok sajttal a tetején az igazi.
A spenót gazdag vitaminokban, folsavban és vasban, ezért érdemes gyakran fogyasztani. A sütőben sült, ropogós és krémes spenótos tészta annak is ízleni fog, aki egyébként talán nincs oda ezekért a nagyon egészséges zöld levelekért. Úgy a legfinomabb, ha a tetejét gazdagon megszórod reszelt sajttal.
Fokhagymás, spenótos sült penne receptje
Hozzávalók
- 40 dkg friss spenót
- 30 dkg penne
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát forró, sós vízben főzd ki, majd szűrd le.
A spenótleveleket alaposan mosd át, és kevés olívaolajon fedő alatt öt perc alatt fonnyaszd meg. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. A sajtot reszeld meg.
A kifőtt tésztát egyengesd el egy tűzálló tálban. Keverd hozzá a tejszínes spenótot, szórd meg a tetejét gazdagon reszelt sajttal, és told a sütőbe annyi időre, amíg a sajt és a tészta teteje is ropogósra pirul.
Ha még gazdagabban szeretnéd, próbáld ki a sok-sok zöldséggel és csirkemellel készült spenótos sült tésztát.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept