Fokhagymás, spenótos penne a sütőből: a tejszíntől lesz a belseje krémes
A sütőben sült fokhagymás, spenótos penne egyszerre ropogós és krémes. Sok sajttal a tetején az igazi.

spenotos penne
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A spenót gazdag vitaminokban, folsavban és vasban, ezért érdemes gyakran fogyasztani. A sütőben sült, ropogós és krémes spenótos tészta annak is ízleni fog, aki egyébként talán nincs oda ezekért a nagyon egészséges zöld levelekért. Úgy a legfinomabb, ha a tetejét gazdagon megszórod reszelt sajttal.

Fokhagymás, spenótos sült penne receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss spenót
  • 30 dkg penne
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát forró, sós vízben főzd ki, majd szűrd le.

A spenótleveleket alaposan mosd át, és kevés olívaolajon fedő alatt öt perc alatt fonnyaszd meg. Nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. A sajtot reszeld meg.

A kifőtt tésztát egyengesd el egy tűzálló tálban. Keverd hozzá a tejszínes spenótot, szórd meg a tetejét gazdagon reszelt sajttal, és told a sütőbe annyi időre, amíg a sajt és a tészta teteje is ropogósra pirul.

Ha még gazdagabban szeretnéd, próbáld ki a sok-sok zöldséggel és csirkemellel készült spenótos sült tésztát.

Ezt is szeretjük