Fokhagymás, párizsi bundában sült cukkini: ettől a hozzávalótól lesz roppanós
Gyors, olcsó, mégis isteni ebédet készíthetsz a cukkiniből, ha fokhagymás párizsi bundában sütöd meg.

cukkni-parizsi-bundaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A panírt a végtelenségig variálhatod, és érdemes is néha változtatni egy kicsit. A kedvelt párizsi bundát kétféleképpen is készítheted. Az egyik variáció szerint a zöldséget vagy a húst egymás után lisztbe és tojásba kell mártani. A másik változat szerint pedig a bunda hozzávalóit összekevered, és palacsintatésztához hasonló masszát készítesz. Ha kevés szódabikarbónát is raksz hozzá, roppanós lesz. Cukkinit is érdemes hasonló módon bundázni. 

Fokhagymás, párizsi bundában sült cukkini

Hozzávalók:

  • 1 db nagy cukkini
  • 12 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit pucold meg, vágd egyforma vékony karikákra, és sózd be. A lisztet szitáld egy tányérba. A tojásokat üsd egy tálba, és villával verd fel. Add hozzá a borsot, a zúzott fokhagymát, a szódabikarbónát, és öntsd hozzá a tejet. 
Forgasd a cukkinikarikákat előbb a lisztbe, majd a tojásos masszába, utána megint a lisztbe, és rakd forró olajba. Süsd a cukkiniszeletek mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. 
A cukkini rakottasba is kerülhet, sajttal, tejszínnel fenséges fogás. 

Ezt is szeretjük