Fokhagymás-karfiolos tészta sok sajttal: ínyenc fogás gyorsan és olcsón
A karfiolos tészta a világ egyik legegyszerűbb étele. Akkor igazán finom, ha kellően krémes, és jó fokhagymás.

karfiolos-teszta-receptje
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fokhagymás-karfiolos tészta nagyszerű ebéd vagy vacsora lehet. Akkor is érdemes betervezni, ha nincs sok időd a főzőcskézésre. A fokhagyma és a sajt egyenesen a fenséges kategóriába emeli az egyszerű ételt. Locsold meg tejszínnel, így attól sem kell tartanod, hogy kiszárad. Parmezánnal különösen jó, de bármilyen más sajttal megszórhatod. 

Fokhagymás-karfiolos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg parmezán
  • 1 db karfiol
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 dl tejszín
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát rakd forrásban lévő vízbe, és dobj hozzá kevés sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, csepegtesd le. A karfiolt szedd apróra, és főzd éppen csak puhára, roppanósra körülbelül hét perc alatt. Szűrőkanállal óvatosan emeld ki, hogy a zöldségek ne törjenek. 

Egy lábosban vagy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Kevergetve süsd addig, amíg elkezd pirulni. Ekkor rakd hozzá a karfiolt, a tésztát, és öntsd fel tejszínnel. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a szerecsendiót, és rottyantsd össze pár perc alatt. Szórd meg bazsalikommal és reszelt sajttal, majd rögtön, forrón tálald. 
Gazdagítsd a repertoárodat még egy villámgyors recepttel! A cukkinis-tonhalas tészta is ínycsiklandó. 

Ezt is szeretjük