Fokhagymával sült, fűszeres karfiolfalatok: fantasztikus, diétás finomság
A fokhagymás karfiolfalatokat bátran választhatod akkor, ha a fölös kilóktól szeretnél megszabadulni.

Fokhagymával sült, fűszeres karfiolfalatok: fantasztikus, diétás finomság
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Házi arcszérum esszenciális olajokkal: késlelteti a bőröregedést, és feszesíti a kontúrokat »

Magyar tervezők Milánóban: 8 márka óriási lehetőséget kapott »

Nadrágkosztüm, nemcsak különleges alkalmakra: ilyen nőies lehetsz benne tavasszal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Erőlködés nélkül fantasztikus fogyókúrás ételt készíthetsz a szuperegészséges karfiolból. Mi­ni­má­lis szén­hid­rátot tartalmaz, ezért biz­to­san nem hiz­lal. Kevés fűszerrel megszórva pedig tényleg nagyon ízletes. Magában, mártogatóssal vagy salátával is tökéletes fogás! Ha megkóstolod, garantáltan nem bírod abbahagyni. 

Fokhagymás karfiolfalatok

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsákra, de akár még kisebb darabokra is vághatod. A lényeg, hogy azonos nagyságúak legyenek. Mosd meg, csepegtesd le. Még jobb, ha papírtörlővel leitatod róla a nedvességet. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal és a köménnyel. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rendezd el benne a karfioldarabokat, majd locsold meg a fűszeres keverékkel. A kezeddel forgasd össze, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Rakj a zöldségek mellé fokhagymagerezdeket, és dugd forró sütőbe.
Süsd meg körülbelül 25 perc alatt, félidőben forgasd meg a karfioldarabokat. Amikor kezd pirulni, vedd ki a sütőből, és melegen tálald.  

Ezt is szeretjük