Krémes házi hummusz jó fokhagymásan, zöldfűszerekkel
Ha eddig készen vetted a hummuszt, próbáld ki a házi változatot is! Könnyű az ízlésedre formálni!
A csicseriborsó az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, a vegán táplálkozást követők körében különösen közkedvelt. Sokoldalúan felhasználható, és nálunk is egyre népszerűbb. Isteni kencét készíthetsz belőle, a hummusz tökéletes péksütire, mártogatósnak. Akár konzervből is elkészítheted, akkor villámgyorsan összedobhatod.
Fokhagymás házi hummusz
Hozzávalók
- 20 dkg csicseriborsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál római kömény
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál tahini
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
- zöldfűszerek
- rózsabors
Elkészítés:
A csicseriborsót áztasd be egy éjszakára valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Másnap önts rá friss vizet, és főzd puhára körülbelül 40 perc alatt. Szűrd le, majd várd meg, míg kihűl. Tedd át konyhai robotgépbe, add hozzá az őrölt római köményt, a tahinit, a fokhagymát, a citrom levét, ízlés szerint sót, borsot, és pépesítsd.
Kezdd összedolgozni, adj hozzá olívaolajat, és amennyiben szükséges, kevés vizet is. Akkor jó, ha krémes, nem túl híg, és nem is száraz. Kóstold meg, ha kell, adj még hozzá ízesítőt, és szórd meg zöldfűszerrel, rózsaborssal. Hagyd egy-két órán át állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
A csicseriborsó nem hiányozhat a falafelből sem! Nem csak a vegák lesznek oda érte.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció