Fokhagymás cukkinilepény serpenyőben sütve: kevés olaj kell hozzá, így a gyomrot is kíméli

A fokhagymás cukkinilepény működik húsmentes főfogásként valamilyen körettel, mártogatóssal vagy akár sült húsok mellé kínálva is.

Fokhagymás cukkinilepény
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fokhagymás cukkinilepény egyik nagy előnye, hogy tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon sül, így könnyű, és nem terheli meg a gyomrot sem. A cukkinit elkészítés előtt csavard ki: erre a legjobb módszer, ha egy sűrű szitába reszeled, besózod, és tíz perc múlva a szitán keresztül nyomkodod ki belőle a vizet.

Fokhagymás cukkinilepény

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 cukkini
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

A tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit reszelt le, sózd be, hagyd állni tíz percig, ezután csavard ki belőle a nedvességet. A visszamaradt zöldséget tedd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet, borsozd, és óvatosan sózd még meg egy kicsit. Felváltva adagold bele a lisztet és zsemlemorzsát, amíg sűrű masszát kapsz. Formázz belőle lepényeket. Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, ebben süsd meg oldalanként három-négy perc alatt a darabokat.

 

Nagyon jól megy hozzá a kapros, tejfölös mártogatós. Ehhez a kaprot vágd apróra. A tejfölt tedd egy tálba, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, reszelj rá borsot, és keverd össze a kaporral.

Ha a cukkinit egészen vékonyra szeleteled, máris kész a cukkinitészta, amit kedved szerint ízesíthetsz.

Mutatós cukkinitészta: szénhidrátmentes köret diétázóknak

Ez a cukkinitészta a tökéletes választás, ha extra zöldséggel és rosttal szeretnéd kiegészíteni a tésztás fogásokat, de akár teljesen le is cserélheted rá a tésztát.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük