Fokhagymás cukkinilepény serpenyőben sütve: kevés olaj kell hozzá, így a gyomrot is kíméli
A fokhagymás cukkinilepény működik húsmentes főfogásként valamilyen körettel, mártogatóssal vagy akár sült húsok mellé kínálva is.
A fokhagymás cukkinilepény egyik nagy előnye, hogy tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon sül, így könnyű, és nem terheli meg a gyomrot sem. A cukkinit elkészítés előtt csavard ki: erre a legjobb módszer, ha egy sűrű szitába reszeled, besózod, és tíz perc múlva a szitán keresztül nyomkodod ki belőle a vizet.
Fokhagymás cukkinilepény
Hozzávalók 4 személyre
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 cukkini
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
A tálaláshoz:
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A cukkinit reszelt le, sózd be, hagyd állni tíz percig, ezután csavard ki belőle a nedvességet. A visszamaradt zöldséget tedd egy tálba. Add hozzá a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet, borsozd, és óvatosan sózd még meg egy kicsit. Felváltva adagold bele a lisztet és zsemlemorzsát, amíg sűrű masszát kapsz. Formázz belőle lepényeket. Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts kevés olajat, ebben süsd meg oldalanként három-négy perc alatt a darabokat.
Nagyon jól megy hozzá a kapros, tejfölös mártogatós. Ehhez a kaprot vágd apróra. A tejfölt tedd egy tálba, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, reszelj rá borsot, és keverd össze a kaporral.
Ha a cukkinit egészen vékonyra szeleteled, máris kész a cukkinitészta, amit kedved szerint ízesíthetsz.
Mutatós cukkinitészta: szénhidrátmentes köret diétázóknak
Ez a cukkinitészta a tökéletes választás, ha extra zöldséggel és rosttal szeretnéd kiegészíteni a tésztás fogásokat, de akár teljesen le is cserélheted rá a tésztát.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció