Csípős, omlós csirkeszárnyak sok fokhagymával: grillen és tepsiben is megsütheted
A fokhagymás, csípős csirkeszárnyak hamar elkészülnek, így grillen vagy sütőben sütve is villámgyorsan a tányérodra varázsolhatod őket.

csirkeszarnyak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár kapni készen is csirkeszárny-fűszerkeveréket, nagyon kevés munkával otthon is összeállíthatod a csípős masszát. Kend be vele a húsokat, és néhány órát ebben a pácban pihentesd őket. Fogyasztáskor ne ragaszkodj a késhez és a villához: a csirkeszárny úgy az igazi, ha kézbe veszed, és az utolsó falatig leszopogatod a csontról.

Fokhagymás, csípős csirkeszárnyak receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.5 teáskanál
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fehérbors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban keverd össze a sót, a fehérborsot, a pirospaprikát és a Cayenne-borsot. Egy másik tálban vegyítsd el az olívaolajat a citromlével és a zúzott fokhagymával, add hozzá a fűszerkeveréket, alaposan keverd össze, majd ezzel a masszával kend meg a húsok minden oldalát. Néhány órát lefedve pihentesd őket a hűtőben.

Ha a pácolódási idő letelt, a szárnyakat vagy fektesd egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 220 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süsd ropogósra, vagy helyezd grillrácsra, és időnként megforgatva süsd készre őket.
Remekül megy hozzá az amerikai káposztasaláta, a coleslaw.

Ezt is szeretjük