Így készül a flapjack, vagyis a sütőben sült müzliszelet: zabpehely, magvak és aszalt gyümölcsök alkotják

Ma már itthon is kaphatsz flapjacket, vagyis vastag, sütőben sült müzliszeletet, de még finomabb, ha otthon készíted el.

flapjack
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az angolszász országokban méltán népszerű édesség, a flapjack valójában nem más, mint egy nagy méretű, sűrű, nagyon laktató müzliszelet. A lelkét a zabpehely, az aszalt gyümölcsök és a juharszirup adják, de ez utóbbit akár mézzel is helyettesítheted.

Flapjack receptje

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg barna cukor
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg müzli
  • 2 dl juharszirup (vagy méz)
  • 10 dkg olvasztott csoki (elmaradhat)
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd össze a juharsziruppal. A zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket és a müzlit öntsd egy tálba, és keverd el az olvasztott vajas, szirupos keverékkel.

 

Egyengesd el egy tepsiben, és told 170 fokos sütőbe fél órára. Csak akkor szeleteld, ha teljesen kihűlt. Az alját belemárthatod olvasztott csokiba, vagy a tetejére is csorgathatod, de enélkül is finom.

Az angolok másik híres édességét, a scone-t is elkészítehetd otthon.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük