Így készül a flapjack, vagyis a sütőben sült müzliszelet: zabpehely, magvak és aszalt gyümölcsök alkotják
Ma már itthon is kaphatsz flapjacket, vagyis vastag, sütőben sült müzliszeletet, de még finomabb, ha otthon készíted el.
Az angolszász országokban méltán népszerű édesség, a flapjack valójában nem más, mint egy nagy méretű, sűrű, nagyon laktató müzliszelet. A lelkét a zabpehely, az aszalt gyümölcsök és a juharszirup adják, de ez utóbbit akár mézzel is helyettesítheted.
Flapjack receptje
Hozzávalók 15 darabhoz
- 25 dkg vaj
- 25 dkg zabpehely
- 10 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg aszalt szilva
- 5 dkg aszalt sárgabarack
- 5 dkg müzli
- 2 dl juharszirup (vagy méz)
- 10 dkg olvasztott csoki (elmaradhat)
Elkészítés:
A vajat olvaszd össze a juharsziruppal. A zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, az apróra vágott aszalt gyümölcsöket és a müzlit öntsd egy tálba, és keverd el az olvasztott vajas, szirupos keverékkel.
Egyengesd el egy tepsiben, és told 170 fokos sütőbe fél órára. Csak akkor szeleteld, ha teljesen kihűlt. Az alját belemárthatod olvasztott csokiba, vagy a tetejére is csorgathatod, de enélkül is finom.
Az angolok másik híres édességét, a scone-t is elkészítehetd otthon.
Így készül az angol pogácsa, a scone: az omlós tészta édesen és sósan is isteni
Kelesztés, dagasztás nélkül, sütőporral készül a scone, mindennel együtt fél órán belül az asztalra teheted.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció