Ebédnek is beillik a finom spanyol flamenco tojás: húsmentes, mégis laktató egytálétel

A flamenco tojás egyik nagy előnye, hogy a hozzávalókat kedved szerint variálhatod.

Flamenco tojás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A flamenco tojás lényege a paradicsomos alapon sült tükörtojás, amelyet utána úgy dobsz fel, ahogy kedved tartja. Tehetsz bele babot, kukoricát, krumplit, különféle zöldségeket. Mi most egy húsmentes változatot mutatunk, de ha szeretnéd, főzhetsz bele kolbászt, sonkát vagy szalámit is. Reggelire vagy vacsorára egyformán tálalhatod friss kenyérrel.

Flamenco tojás

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg hámozottparadicsom-konzerv (2 doboz)
  • 25 dkg kapribogyó
  • 4 tojás
  • 2 kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lila hagyma
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • 1 doboz vörösbab-konzerv
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és serpenyőben, olívaolajon futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymát, egy perc múlva pedig keverd el a sűrített paradicsommal. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, keverd bele a felcsíkozott kaliforniai paprikát és a lecsepegtetett babkonzervet, szórd meg sóval, borssal, Cayenne-borssal, és fél óra alatt lefedve főzd össze. Ezután kanalazd át egy tepsibe, de ha a serpenyődet a sütőbe is be lehet tenni, benne is hagyhatod a ragut. Keverd el a kapribogyóval, és üss rá négy tojást. Told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg a tojás a tetején megsül.

 

Spanyol recept alapján készül a gazpacho is: most készítsd el almával és uborkával!

Zöld gazpacho almából és uborkából: üde leves főzés nélkül

Ez a hideg krémleves mindent tud, ami egy nyári fogástól elvárható: frissítő, vitamindús és a tűzhelyet sem kell hozzá elindítani.

Elolvasom

Kép: Paul_Brighton / Getty Images

Ezt is szeretjük