Gluténmentes firenzei mandulás keksz
Egy adag kevés lesz belőle
A ropogós firenzei mandulás keksz minden tekintetben pazar. Kávé vagy tea mellé is kitűnő.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gyümölcsökben bővelkedő isteni édességet firenzei tallérként vagy florentinként is ismerheted. Mézes, mandulás, kissé ragacsos, csokival leöntve pedig még ellenállhatatlanabb. Nem véletlen, hogy a firenzei mandulás kekszért az olaszok évszázadok óta rajonganak.

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 15 dkg mandula
  • 15 dkg barna cukor
  • 14 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg meggy
  • 5 dkg szárított gyömbér
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg rizsliszt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet só
  • 20 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet, a gyömbért és a mandulát vágd apróra. A vajat, a tejszínt, a cukrot és a mézet egy serpenyőben melegítsd össze. Kis lángon folyamatosan kevergesd, amíg a cukor feloldódik, majd forrald fel. Utána vedd le a serpenyőt a tűzről, és forgasd a masszába a többi hozzávalót. Ha homogén, tedd félre hűlni néhány percre.

Evőkanál segítségével halmozz kis kupacokat a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül öt centi távolságra. Fontos tudni, hogy a keksz sütés közben jócskán megnő. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül tíz perc alatt süsd meg. Ha a tallérok szép aranybarnák, rakd őket rácsra, és ott hagyd kihűlni. A tepsid méretétől függően ezt a mennyiséget két-három adagban tudod kisütni.
Végül a csokit vízgőz felett olvaszd fel, mártsd bele a tallérok egyik oldalát. Pihentesd legalább fél órát, és már eheted is.

Ezt is szeretjük