Gluténmentes firenzei mandulás keksz

Egy adag kevés lesz belőle

A ropogós firenzei mandulás keksz minden tekintetben pazar. Kávé vagy tea mellé is kitűnő.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyümölcsökben bővelkedő isteni édességet firenzei tallérként vagy florentinként is ismerheted. Mézes, mandulás, kissé ragacsos, csokival leöntve pedig még ellenállhatatlanabb. Nem véletlen, hogy a firenzei mandulás kekszért az olaszok évszázadok óta rajonganak.

Firenzei mandulás keksz

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 15 dkg mandula
  • 15 dkg barna cukor
  • 14 dkg kókuszreszelék
  • 8 dkg meggy
  • 5 dkg szárított gyömbér
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg rizsliszt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl tejszín
  • 1 csipet só
  • 20 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet, a gyömbért és a mandulát vágd apróra. A vajat, a tejszínt, a cukrot és a mézet egy serpenyőben melegítsd össze. Kis lángon folyamatosan kevergesd, amíg a cukor feloldódik, majd forrald fel. Utána vedd le a serpenyőt a tűzről, és forgasd a masszába a többi hozzávalót. Ha homogén, tedd félre hűlni néhány percre.

Evőkanál segítségével halmozz kis kupacokat a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül öt centi távolságra. Fontos tudni, hogy a keksz sütés közben jócskán megnő. Helyezd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül tíz perc alatt süsd meg. Ha a tallérok szép aranybarnák, rakd őket rácsra, és ott hagyd kihűlni. A tepsid méretétől függően ezt a mennyiséget két-három adagban tudod kisütni.
Végül a csokit vízgőz felett olvaszd fel, mártsd bele a tallérok egyik oldalát. Pihentesd legalább fél órát, és már eheted is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük