Rakott, amerikai, almás: a legfinomabb palacsintás receptek
Palacsintatésztát mindenki tud készíteni, hogy aztán mihez kezd vele, az más kérdés.

Dia

	Waffel	Ugyan a hagyományos belga waffel élesztős tésztából készül, azért az egyszerűség kedvéért sok helyen beérik a nem kevésbé finom palacsintatésztával, a lényeg úgyis az, hogy a finom, édes, ropogós tésztán jó sok öntet legyen.

Waffel

Ugyan a hagyományos belga waffel élesztős tésztából készül, azért az egyszerűség kedvéért sok helyen beérik a nem kevésbé finom palacsintatésztával, a lényeg úgyis az, hogy a finom, édes, ropogós tésztán jó sok öntet legyen.

Dia

	Amerikai palacsinta	Természetesen a legtöbb cukorral, a lehető legédesebb formában az Egyesült Államokban fogyasztják a palacsintát - is. Eleve jóval vastagabbra sütik, mint, amit idehaza megszoktunk, de a tradicionális reggeliben az édes tésztához elfogyasztanak némi bacont, egy kis tükörtojást, és ezt az egészet jól nyakon öntik juharsziruppal is, biztos, ami biztos alapon.

Amerikai palacsinta

Természetesen a legtöbb cukorral, a lehető legédesebb formában az Egyesült Államokban fogyasztják a palacsintát - is. Eleve jóval vastagabbra sütik, mint, amit idehaza megszoktunk, de a tradicionális reggeliben az édes tésztához elfogyasztanak némi bacont, egy kis tükörtojást, és ezt az egészet jól nyakon öntik juharsziruppal is, biztos, ami biztos alapon.

Dia

	Bundás alma	Az illatos és mennyei édesség titka a megszokottnál egy hangyányit sűrűbb palacsintatészta és persze a belereszelt alma. Töménytelen mennyiségű porcukorral és némi fahéjjal megszórva az igazi!

Bundás alma

Az illatos és mennyei édesség titka a megszokottnál egy hangyányit sűrűbb palacsintatészta és persze a belereszelt alma. Töménytelen mennyiségű porcukorral és némi fahéjjal megszórva az igazi!

Dia

	Csúsztatott palacsinta	Ha igazán nagy dózisban szereted a palacsintát, készítsd el a csúsztatott változatot! Találd ki, mivel töltsd meg - talán a legjobb a csokoládés-diós töltelék a lapok közé -, készítsd el, ahogyan a tésztát is, süsd meg a lapok egyik oldalát, és szépen csúsztasd őket egymásra, mennyei!

Csúsztatott palacsinta

Ha igazán nagy dózisban szereted a palacsintát, készítsd el a csúsztatott változatot! Találd ki, mivel töltsd meg - talán a legjobb a csokoládés-diós töltelék a lapok közé -, készítsd el, ahogyan a tésztát is, süsd meg a lapok egyik oldalát, és szépen csúsztasd őket egymásra, mennyei!

Dia

	Gundel-palacsinta	Gundel Károly örökre beírta a nevét minden magyar háziasszony receptes füzetébe, amikor megalkotta remekművét, az étcsokis-cukros-vajas masszával nyakon öntött, háromszögre hajtogatott, töltött palacsintát. Vigyázz, erősen addiktív!

Gundel-palacsinta

Gundel Károly örökre beírta a nevét minden magyar háziasszony receptes füzetébe, amikor megalkotta remekművét, az étcsokis-cukros-vajas masszával nyakon öntött, háromszögre hajtogatott, töltött palacsintát. Vigyázz, erősen addiktív!

Dia

	Hagyományos palacsinta	A klasszikus fogás, amit viszonylag kevesen tudnak hosszú ideig hiányolni az étrendjükből, legalábbis, ami a Kárpát-medencét illeti. A strandbüfék kínálatából ugyanúgy nem hiányozhat, ahogyan a nagymamánál elkötött ebédekről sem. Szigorúan - bármivel - töltve, feltekerve, porcukorral jól megszórva.

Hagyományos palacsinta

A klasszikus fogás, amit viszonylag kevesen tudnak hosszú ideig hiányolni az étrendjükből, legalábbis, ami a Kárpát-medencét illeti. A strandbüfék kínálatából ugyanúgy nem hiányozhat, ahogyan a nagymamánál elkötött ebédekről sem. Szigorúan - bármivel - töltve, feltekerve, porcukorral jól megszórva.

Dia

	Rakott palacsinta	Végül, de nem utolsósorban jöjjön az a változat, amit a kevésbé édesszájúak is szeretnek, és fogyasztanak lelkesen: a rakott palacsinta. A képlet ugyanolyan egyszerű, mint bármely verziónál: rakd össze a tésztát, süsd ki, mindegyikre kenj egy réteget a töltelékből, pakold őket egymásra, és már fogyaszthatod is!

Rakott palacsinta

Végül, de nem utolsósorban jöjjön az a változat, amit a kevésbé édesszájúak is szeretnek, és fogyasztanak lelkesen: a rakott palacsinta. A képlet ugyanolyan egyszerű, mint bármely verziónál: rakd össze a tésztát, süsd ki, mindegyikre kenj egy réteget a töltelékből, pakold őket egymásra, és már fogyaszthatod is!

Blog.hu ajánló
Fotó: