A tényleg finom finomfőzelék receptje - Ezt mindenki szívesen megeszi
Számolj le örökre a menzai finomfőzelék rossz emlékével!

Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Néhány trükk, amitől elbűvölően nőies a fonott frizura: rövid hajból éppúgy mutatós »

A balerinacipő irtó nőies tud lenni, és kényelmes is: mutatjuk a legdivatosabb darabokat 10 ezer forint alatt »

Ezért nincsenek ráncai az 50 éves Naomi Campbellnek: mindennap megcsinálja ezt a 2 perces szépségrutint, mielőtt sminkelne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár friss zöldségekből a legjobb, mirelitből is elkészítheted a finomfőzeléket. Van olyan zöldségkeverék, amelyben borsó, karalábé és sárgarépa is megtalálható. A tejszíntől a főzelék finom krémessé válik. Ha nem szereted, akár el is hagyhatod.

Finomfőzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg zöldségmix
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • fél csokor petrezselyem
  • bors
  • ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

Forrósíts kevés olajat egy nagyobb lábosban, majd tedd bele az apróra vágott hagymát. Dinszteld meg, rakd hozzá a zöldségeket, és kis lángon kevergetve pirítsd két-három percig. Öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen, majd szórd meg sóval, borssal és ételízesítővel.

Főzd kis lángon fedő alatt körülbelül 15 percig. Ha már minden puha, keverd csomómentesre a lisztet a tejjel és a tejszínnel. Adj hozzá kevés cukrot, mehet bele az apróra vágott petrezselyem, még így is kevergesd egy kicsit. Hagyd rottyanni egy-kettőt. Ha túl sűrűre sikerülne, kevés vízzel hígíthatod. Feltétként kínálhatsz hozzá húst vagy tojást.

Ezt is szeretjük