Fetával töltött édesburgonya: ha unod a sima fóliás krumplit
Az angolok híres töltött krumplija, a jacket potato édesburgonyából is isteni, ráadásul egészséges is.

fetaval-toltott-edesburgonya
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édesburgonya kívül ropogósra sül, belül pedig finom puha lesz, jó ötlet akkor, ha nincs energiád a bonyolultabb vacsorákhoz. A sós feta tökéletesen harmonizál az édesburgonyával. A tölteléket kedvedre variálhatod még zöldségekkel, esetleg baconnel is megszórhatod. 

Fetával töltött édesburgonya

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db édesburgonya
  • 15 dkg feta sajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ág petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonya héját alaposan mosd meg, akár meg is dörzsölheted. Szurkáld meg néhány helyen villával, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze préselt fokhagymával, sóval, borssal, és dörzsöld be vele a krumplikat. Told előmelegített sütőbe, 180 fokon körülbelül 45-60 perc alatt puhul meg. A sütési idő függ az édesburgonya nagyságától is. Pihentesd 20 percig. 
 

Az édesburgonyák tetejét vágd be kereszt alakban, majd kicsit nyisd szét. Morzsold bele a feta sajtot, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel. Told vissza öt percre a sütőbe, és süsd össze a sajttal is. 
A juharszirupban sült édesburgonyát is imádni fogod! Köretként és önmagában is isteni. 

Ezt is szeretjük