Feta sajtos csirkemell mediterrán fűszerekkel - Töltve még jobb
Ha unod az egyszerű sült csirkét, próbáld ki a fűszeres, fetával töltött, tepsis változatot!
Ha szereted a mediterrán konyhát, ez a fetás csirkemell biztosan megfelel az ízlésednek. Ha élveznéd a jó időt, és nem akarsz hosszú órákig a meleg konyhában a főfogásra várni, akkor is tökéletes. Percek alatt összeállítod, a többi már a sütő dolga. Bármilyen zöldségköret jó választás hozzá. A feta miatt külön sózni nem kell.
Feta sajtos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemell
- 15 dkg feta sajt
- 2 db tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg spenót
- bazsalikom
- oregánó
Elkészítés:
Forralj vizet egy nagyobb edényben, és dobd bele pár percre a spenótleveleket, majd szűrd le. A csirkemellet mosd meg, és itasd le róla a nedvességet papírtörlővel. Egy éles, hegyes késsel szúrd fel, tehát a húsba vágj egy mély zsebet. A töltelékhez a fetát morzsold egy tálba, rakd hozzá a tejfölt, a zúzott fokhagymát, a spenótot, a bazsalikomot és az oregánót. Töltsd a zsebekbe a fűszeres fetát, tekerd fel, és rögzítsd hústűvel, hogy ne essen szét.
Egy tálat kenj ki kevés zsiradékkal, rakd bele a csirkemellet, locsold meg kevés vízzel, fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben süsd 40 percig. Ha a hús puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció