A legfinomabb fokhagymás, paradicsomos tészta 20 perc alatt: fetával még jobb
A fokhagymával gazdagon ízesített fetás-paradicsomos tészta pillanatok alatt elkészülő, könnyű nyári ebéd vagy vacsora.

fetas paradicsomos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alábbi fetás-paradicsomos tészta elkészítése gyerekjáték, az íze pedig utolérhetetlen. A szósz különlegessége, hogy a nagy darab feta sajt és a koktélparadicsom nagy hőmérsékleten együtt sül illatosra a sütőben nagyjából tíz perc alatt. Utána pedig nincs is más dolgod, mint az így kapott szószt a tésztára kanalazni.

Fetás-paradicsomos tészta receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg orsótészta
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg feta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • frissen őrölt tarka bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra. A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le.

Miközben a tészta fő, a fokhagymagerezdeket pucold meg és karikázd fel, a koktélparadicsomokat pedig mosd meg, és vágd félbe. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, fektesd rá a fokhagymagerezdeket, arra a paradicsomszeleteket, az egész közepére pedig helyezd el az egészben hagyott fetát. Szórd meg frissen őrölt tarka borssal, és told a sütőbe nagyjából tíz percre, amíg a paradicsom összeesik, a sajt pedig megpirul. Ha kész, szórd meg friss, felaprított bazsalikommal, majd a megsült fetát óvatosan keverd össze a paradicsomokkal, és az így kapott szószt öntsd a tészta tetejére.

A görög receptek jó részéből nem hiányozhat a feta sajt - a jellegzetes helyi fasírt, a bifteki közepét is ez a sajt gazdagítja.

Ezt is szeretjük