Sült karfiolkrémleves feta sajttal megbolondítva: 30 perc, és kész
A zamatos, sűrű karfiolkrémlevest fetával és friss zöldfűszerekkel nyáriassá teheted.

sultkarfiol-kremleves
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

A divatbloggerek odáig vannak ezekért a darabokért: a pizsama az utcán is nőies, ha így viseled »

A kézfejen hamarabb nyomot hagy az idő, mint az arcon: szuper hatóanyagok ráncok és foltok ellen »

A legnőiesebb fürdőruhák telt idomokra: 10 ezer forint alatt is találsz csinos darabokat a leárazásokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karfiol az egyik legegészségesebb zöldség, amit nagyon változatosan, izgalmasan elkészíthetsz. A prézlis, rakott változatokon túl sütheted egészben, parmezánnal megbolondítva, de még a nagy kedvenc krémlevest is sokféleképpen variálhatod. Érdemes fetával, kakukkfűvel is kísérletezni, és a karfiol is ízletesebb, karakteresebb lesz, ha megsütöd. 

Fetás karfiolkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg feta sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 db leveskocka
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, csepegtesd le, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olajat keverd össze sóval, borssal, egy gerezd zúzott fokhagymával, és öntsd le vele a karfioldarabokat. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Néhány darab zöldséget tegyél félre. 
 

Az újhagymát aprítsd fel, és kevés olajon süsd üvegesre. Dobd hozzá a maradék fokhagymát is, rakd hozzá a karfiolt, majd öntsd fel egy liter vízzel. Tedd hozzá a leveskockát, és főzd 10 percig. Húzd le a tűzről, pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. A végén még morzsold bele a feta sajtot, tedd rá a félretett karfioldarabokat, és szórd meg kakukkfűvel. 
A karfiol egészben sütve, darált hússal fenséges étel. Hát még besamellel leborítva.  

Ezt is szeretjük