Fetás, kakukkfüves sütőtök: önmagában, és köretnek is tökéletes
Az édeskés sütőtököt a sós feta és a zöldfűszerek teszik izgalmassá.
Ősztől tél közepéig a sütőtök a konyha egyik legnagyobb sztárja. Gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, E-vitaminokban, ásványi anyagokban. Egyszerűen megsütve is szeretjük, de érdemes néha megbolondítani. A feta és a zöldfűszerek erre a célra tökéletesek. Rengeteg tök közül válogathatsz, a sonkatök vagy a Hokkaido remek alapanyag.
Fetás, kakukkfüves sütőtök
Hozzávalók
- 1 db sütőtök
- 10 dkg feta sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 teáskanál rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A tököt mosd meg, vágd félbe, és kanállal kapard ki a magjait. Szeleteld egyforma nagyságú darabokra egy éles késsel, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és locsold meg vele a sütőtököket.
Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd körülbelül egy órán át. A sütési idő a tökök méretétől is függ. Akkor jó, ha enyhén megkaramellizálódnak, azaz kissé megbarnulnak. Morzsold a fetát a tökre, és tálalhatod is.
Mézédes sütőtökkel a rizottót is még finomabbá teheted. Tökéletes és laktató főétel lehet.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept