Fetás, kakukkfüves sütőtök: önmagában, és köretnek is tökéletes

Az édeskés sütőtököt a sós feta és a zöldfűszerek teszik izgalmassá.

fetas-kakukkfuves-sutotok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ősztől tél közepéig a sütőtök a konyha egyik legnagyobb sztárja. Gazdag A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, E-vitaminokban, ásványi anyagokban. Egyszerűen megsütve is szeretjük, de érdemes néha megbolondítani. A feta és a zöldfűszerek erre a célra tökéletesek. Rengeteg tök közül válogathatsz, a sonkatök vagy a Hokkaido remek alapanyag. 

Fetás, kakukkfüves sütőtök

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tököt mosd meg, vágd félbe, és kanállal kapard ki a magjait. Szeleteld egyforma nagyságú darabokra egy éles késsel, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és locsold meg vele a sütőtököket.
Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd körülbelül egy órán át. A sütési idő a tökök méretétől is függ. Akkor jó, ha enyhén megkaramellizálódnak, azaz kissé megbarnulnak. Morzsold a fetát a tökre, és tálalhatod is.  
Mézédes sütőtökkel a rizottót is még finomabbá teheted. Tökéletes és laktató főétel lehet.  

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük