Zöldfűszeres, fetás párnácskák: az empanadas-t még keleszteni sem kell
A töltött párnát, vagyis az empanadas-t sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészítheted, mint a kelt tésztát.

- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »
- Nőies szandálok lapos talpútól a magassarkúig: árakkal mutatjuk a színes, vidám, sikkes darabokat »
- A 46 éves Marion Cotillard szuper miniben is elképesztően elegáns: a színésznő tudja, hogy milyen a francia sikk »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ezekkel a zöldfűszeres, fetás párnákkal hihetetlenül könnyű dolgod lesz, mégis villoghatsz velük a vendégeid előtt. Elsősorban Spanyolországban és Argentínában imádják, de te is odaleszel a töltött tésztáért. Édesen és sósan is nagyszerű. Partifalatként ugyanúgy érdemes számításba venni, mint főzelék mellé sós ropogtatnivalóként.
Fetás empanadas
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- só
- víz
A töltelékhez
- 20 dkg feta sajt
- 5 dkg krémsajt
- 0.5 db lilahagyma
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
Tetejére
- 1 db tojás
Elkészítés:
A töltelékhez a fetát villával nyomkodd meg egy kicsit, lazítsd a tejföllel, a krémsajttal, rakd hozzá az aprított lilahagymát, a préselt fokhagymát és a zöldfűszereket. Keverd jól össze.
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a vajat és a sót. Kezdd összegyúrni, majd önts hozzá annyi vizet, hogy jól formázható tésztát kapj. Amikor sima, lisztezett felületen nyújtsd vékonyra, és szaggass belőle köröket.
Mindegyik közepébe halmozz tölteléket, hajtsd félbe a tésztát, és a széleit jól nyomkodd össze. Villával díszítheted, majd kend le felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süsd szép pirosra.
A leveles tészta is mindig jó választás, ha nincs sok időd sütni. Töltsd meg mindenféle finomsággal!
Még több recept