Zöldfűszeres, fetás párnácskák: az empanadas-t még keleszteni sem kell
A töltött párnát, vagyis az empanadas-t sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészítheted, mint a kelt tésztát.

fetas-parnacska
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezekkel a zöldfűszeres, fetás párnákkal hihetetlenül könnyű dolgod lesz, mégis villoghatsz velük a vendégeid előtt. Elsősorban Spanyolországban és Argentínában imádják, de te is odaleszel a töltött tésztáért. Édesen és sósan is nagyszerű. Partifalatként ugyanúgy érdemes számításba venni, mint főzelék mellé sós ropogtatnivalóként.  

Fetás empanadas

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • víz

A töltelékhez

  • 20 dkg feta sajt
  • 5 dkg krémsajt
  • 0.5 db lilahagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma

Tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a fetát villával nyomkodd meg egy kicsit, lazítsd a tejföllel, a krémsajttal, rakd hozzá az aprított lilahagymát, a préselt fokhagymát és a zöldfűszereket. Keverd jól össze. 

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a vajat és a sót. Kezdd összegyúrni, majd önts hozzá annyi vizet, hogy jól formázható tésztát kapj. Amikor sima, lisztezett felületen nyújtsd vékonyra, és szaggass belőle köröket.
Mindegyik közepébe halmozz tölteléket, hajtsd félbe a tésztát, és a széleit jól nyomkodd össze. Villával díszítheted, majd kend le felvert tojással. Told előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süsd szép pirosra.

A leveles tészta is mindig jó választás, ha nincs sok időd sütni. Töltsd meg mindenféle finomsággal! 

Ezt is szeretjük