Fűszeres fetával töltött, omlós csirkemell: ezt tedd vele, hogy ne száradjon ki
Ha a sült csirkemellet önmagában unalmasnak tartod, tedd élvezetesebbé fetás töltelékkel.

fetas-csirkemell-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajt- és csirkerajongóknak is kedveskedhetsz ezzel az ízletes étellel. Friss spenót híján használj bátran mirelitet, de engedd fel, mielőtt elkezdesz vele dolgozni. Ha szereted a csirke bőrét, ne szedd le, ropogósra sül. A feta tejföllel keverve jó krémes lesz, ám a sózással vigyázz. Mindegy, hogy salátával, rizzsel vagy krumplival kínálod, biztosra mehetsz.

Fetás csirkemell

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 10 dkg feta sajt
  • 10 dkg spenót
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és sózd, borsozd. A spenótot kevés olívaolajon fonnyaszd meg, és rakd hozzá a préselt fokhagymát. Párold pár percig, majd a tűzről lehúzva morzsold hozzá a fetát, és add hozzá a tejfölt. Így lazítasz a masszán.

A csirkemellet hosszában vágd be, azaz készíts rajta zsebet. Ebbe töltsd a fetás masszát. Hústűvel akár meg is tűzheted, hogy ne nyíljon szét. Tedd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, locsold meg kevés vízzel, és fóliázd le. Süsd 180 fokon körülbelül 35 percig. Közben locsolgasd, hogy ne száradjon ki. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg! A szaftjával meglocsolva tálald.  

Az omlós csirkemell citrommal is hihetetlenül jó. Percek alatt összeállítod, és hamar meg is sül. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük