Fűszeres fetával töltött, omlós csirkemell: ezt tedd vele, hogy ne száradjon ki
Ha a sült csirkemellet önmagában unalmasnak tartod, tedd élvezetesebbé fetás töltelékkel.
Sajt- és csirkerajongóknak is kedveskedhetsz ezzel az ízletes étellel. Friss spenót híján használj bátran mirelitet, de engedd fel, mielőtt elkezdesz vele dolgozni. Ha szereted a csirke bőrét, ne szedd le, ropogósra sül. A feta tejföllel keverve jó krémes lesz, ám a sózással vigyázz. Mindegy, hogy salátával, rizzsel vagy krumplival kínálod, biztosra mehetsz.
Fetás csirkemell
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db csirkemell
- 10 dkg feta sajt
- 10 dkg spenót
- 3 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és sózd, borsozd. A spenótot kevés olívaolajon fonnyaszd meg, és rakd hozzá a préselt fokhagymát. Párold pár percig, majd a tűzről lehúzva morzsold hozzá a fetát, és add hozzá a tejfölt. Így lazítasz a masszán.
A csirkemellet hosszában vágd be, azaz készíts rajta zsebet. Ebbe töltsd a fetás masszát. Hústűvel akár meg is tűzheted, hogy ne nyíljon szét. Tedd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, locsold meg kevés vízzel, és fóliázd le. Süsd 180 fokon körülbelül 35 percig. Közben locsolgasd, hogy ne száradjon ki. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg! A szaftjával meglocsolva tálald.
Az omlós csirkemell citrommal is hihetetlenül jó. Percek alatt összeállítod, és hamar meg is sül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept