Feta sajt baconbe göngyölve, sütve: isteni magában is
A baconbe tekert feta sajtot feltétlenül meg kell kóstolnod! Amilyen egyszerű, olyan finom.

feta-baconben-sutve
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Házi, heggyógyító olajkeverék striák és pattanásfoltok ellen: nyomuk sem marad »

Piszkosul szexi a 49 éves Naomi Campbell és a 22 éves Bella Hadid az új Calvin Klein kampányban: nem látszik a korkülönbség »

20 perces reggeli jóga: tónusos testet, energiát és boldogságot ad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karakteres ízű feta sajt sokféleképpen felhasználható. Tökéletes húsokhoz, salátába, mártogatósnak, sőt baconbe tekerve előételként, baráti beszélgetésekhez is kiváló. Remek választás kerti partikra, hisz grillen sütve a legfinomabb. Kínálhatsz hozzá különféle mártogatósokat, és tálalhatod salátaágyon is. 

Feta sajt baconbe göngyölve

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg feta sajt
  • 20 dkg bacon
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 3 szál aprított petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A feta sajtot vágd tetszőleges nagyságú, körülbelül fél centi vastag szeletekre. Az olívaolajat keverd össze borssal, apróra vágott petrezselyemmel vagy más zöldfűszerrel, és kend be vele a sajtdarabokat. Tekerd be baconnel úgy, hogy mindenhol befedje. Ha maradt fűszeres keverék, kívülre is kenhetsz belőle. 

Rakd a tekercseket olajjal megkent, forró grillrácsra, és forgatva süsd meg. Ha belül megolvad, kívül piros, ropogós, vedd le a rácsról. Ha serpenyőben készítenéd, önts bele kevés olajat, és mindkét oldalát süsd pár percig.  
Fetával a gombát is megtöltheted. Párolva, sütve, grillezve is isteni. 

Ezt is szeretjük